Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Rangadó vár a Barcára, kötelező győzelem a Realra – előzetes

Véget ért a szünet, a válogatott játéknapokat követően ismételten visszatér a klubfutball a palettára. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) a 12. fordulójához érkezett. Rangadó vár az FC Barcelona csapatára, míg a listavezető Real Madrid az egyik újonchoz látogat. Nézzük mi vár a hétvégén a spanyol foci szerelmeseire.

A hagyományoknak megfelelően péntek esti mérkőzéssel kezdődik meg a forduló, az utóbbi fordulókban a kiesőzónából elvánszorgó pocsék szezonrajtot bemutató Athletic Bilbao az Espanyol csapatát látja vendégül új stadionjában. A felek egymás mellett foglalnak helye a tabellán.

Szombaton egymás után játszanak a liga nagyágyúi, kiváló mérkőzésekre van kilátás. A játéknapot az Atletico Madrid kezdi, ellenfele az a Malaga lesz, mely utóbbi öt mérkőzését hibátlanul hozta és a rossz szezonrajtot követően feljött a hatodik helyre. A címvédő a negyedik helyről várja a mérkőzést, mely előzetesen igen jónak ígérkezik. Ezt követően a Real Madrid vendégszereplését tekinthetjük meg, Ronaldo és társai az újonc Eibar otthonába látogatnak. Amennyiben formáját átmentette a Real Madrid a folytatásra, könnyen elképzelhető, hogy gólzáport láthatunk. Este aztán jön a forduló rangadója, a Barcelona és a Sevilla összecsapása a Camp Nou gyepén. A nyílt sisakos támadójáték garantált, a találkozó pedig külön pikáns lesz Rakitic számára, aki a nyáron érkezett a katalánokhoz az andalúzoktól. Mindkét együttes bukdácsolt az utóbbi hetekben, így van mit javítani. A játéknapot késő esti mérkőzéssel zárja egy alsóházi derbi a Deportivo és a Real Sociedad részvételével. Ezen a mérkőzésen debütál a vendégek új trénere, a Manchesterben megbukó Moyses.

A vasárnapi ebéd mellé a Vallecano és a Celta biztosítja a futballt, utóbbi a szezon meglepetéscsapata titulust is viselheti, igen meglepő eredményekre volt eddig képes, ilyen volt például a Barca megverése a Camp Nouban. A dobogó harmadik fokán leselkedő Valencia Alcácer nélkül kénytelen megvívni a kiesőjelölt Levante elleni meccsét, míg két kieső csatáját hozza az Elche és a Cordóba párharca. A játéknapot A Villareal hazai mérkőzése zárja, a sárga tengeralattjáró ellenfele a felemásan szereplő Getafe lesz.

Mind mindig ezúttal is hétfőre marad a forduló zárómérkőzése, melyen a Granada és az Almeria méri össze tudását. Két igazi pocsék formában lévő csapat…

Péntek:
20:45 Athletic Bilbao – Espanyol

Szombat:
16:00 Atlético Madrid – Málaga (Sport 2)
18:00 Eibar – Real Madrid (Sport 2)
20:00 Barcelona – Sevilla (Sport 2)
22:00 Deportivo La Coruna – Real Sociedad

Vasárnap:
12:00 Rayo Vallecano – Celta Vigo
17:00 Levante – Valencia
19:00 Elche – Cordóba (Sport 1)
21:00 Villarreal – Getafe (Sport 1)

Hétfő:
20:45 Granada – Almería

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Őszi Ádám