Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lampard: “Agüero a legjobb csatár a világon!”

Sergio Agüero kedd este háromszor is mattolta Manuel Neuert, és a Bayern Münchent, így életben tartva csapata, a Manchester City továbbjutási esélyeit a Bajnokok Ligája csoportköréből.

Kép forrása: espnfc.com

Frank Lampard már sok klasszissal játszhatott együtt pályafutása során, de a kedd esti győzelem számára egyértelművé tette, hogy olyan különleges támadóval, mint Sergio Agüero, még sosem hozta össze a sors csapattársként. Pedig ha valaki, akkor Lampard tudna mesélni az igazi támadókról, Adrian Mututól kezdve, Kezsmanon és Di Canión át, egészen az Anelka-Drogba kettősig.

“Sergio a legjobb csatár jelenleg a világon! Ha van ember, aki meg tudja könnyíteni a dolgokat, és a hátán viszi a csapatát, amikor erre van szükség, akkor az ő. Kihasználta a lehetőségeit a Bayer München ellen is ezt mindenki láthatta. Még nem volt szerencsém hozzá hasonló támadóval együtt játszanom, pedig elmondhatom, hogy Didier Drogba nekem mindig is az első lesz a sorban, de Sergio annyira más, és ez teszi nagyon különlegessé. Senkivel nem hasonlítható össze. Olyan ritmusban, és úgy fejezi be a támadásokat, mint senki más. Amikor idekerültem Manchesterbe csak ámultam. Nem tudja abbahagyni a góllövést, egyszerűen megállíthatatlan. Másik szintet képvisel a mai labdarúgásban, mint a többiek. Ha ugyanezzel a lendülettel folytatja idén, akkor megállíthatatlanok leszünk!”

Lampard nem a levegőbe beszélt, ugyanis Agüero mérlege a Premier League-ben igen kiemelkedő, 12 mérkőzésen más 12 gólnál jár, a BL-ben 5 meccsen 5 gól a mérlege. Szerezett már 4 gólt egy mérkőzésen a Tottenham ellen a bajnokságban, a Bayern ellen pedig mesterhármasig jutott. Góljai kabalának is jók, ugyanis csapata még nem vesztett mérkőzést, ha az argentin betalált. Ha valóban így folytatja, akkor nehéz lesz nem róla beszélni hétről-hétre.

Demmel László