Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lefocizta az újonc a Milant a San Siroban

A Palermo meglepően simán győzte le a Milan csapatát a Serie A 10. fordulójában, így a Rossoneri elszalasztotta az esélyt, hogy felugorjon a 3. helyre.

Hondát teljesen elnyomták – Forrás: facebook.com

Milan – Palermo: 0-2
G: Zapata (ög. 23.), Dybala (26.)
Milan: López – Abate, Rami, Alex (Zapata 3.), De Sciglio – De Jong, Poli (El Shaarawy 46.), Saponara – Honda (Pazzini 68.), Torres, Ménez
Palermo: Sorrentino – Andelkovic, Munoz, González – Morganella, Bolzoni, Barreto, Maresca (Ngoyi 68.), Lazaar – Vázquez (Belotti 86.), Dybala (Quaison 89.)

Rögtön az első percben helyzetbe került a Palermo, Vázquez tudott tüzelni a tizenhatoson belülről, Diego López viszont jól helyezedett, és védett. Inzaghi pechjére rögtön a 3. percben bele kellett nyúlnia a meccsbe kényszerű okokból, Alex nem tudta folytatni a játékot, Zapata váltotta. A 13. percben a Milan picit felpörgette a játékát, és egyből helyzetbe is került, Ménez varázslatos passza után Poli átpöckölte a labdát a kapus fölött, de kapu felé már nem tudta irányítani a labdát, így maradt a gól nélküli döntetlen. 3 perccel később egy szabadrúgás után Torres fejet centikkel a kapufa mellé. A félidő felénél Ménez veszélyes lövést eresztett meg, de elment a kapu mellett. A túloldalon erre Lazaar egyből válaszolt, López viszont kitornászta a sarokból a lövést. A szögletet Vázquez remekül tekerte középre, a labdához utoljára pedig Zapata ért hozzá, így az ő öngóljával vezetést szerzett a Palermo. Zapatánál beállt a rövidzárlat, egy indításra sprintelt Dybalával, az ergentin azonban elnyomta, és éles szögből gyönyörűen kilőtte a hosszú felső sarkot. Dybalának közvetlenül előtte volt egy ziccere, amit López hatalmas bravúrral hárított. A 39. percben újabb gólt szerezhetett volna a vendég csapat, Barreto távoli lövésénél fantasztikusan védett López.
Inzaghi a félidőben behozta El Shaarawyt, ami adott egy kis lendületet a hazaiaknak. A “Fáraó” az 54. percben próbálkozott egy távoli lövéssel, azonban nagyjából 30 centivel mellé tekert. Aki nem látta az ezt követő negyed órát nem maradt le sok mindenről. A Milan próbálkozott, de nem tudta feltörni a Palermo jól szervezett védelmét, a vendégek pedig a biztos előny tudatában nem erőltették a támadásokat. Torres előtt adódott egy lehetőség, de inkább csak kísérletecske volt, mert lövése messze elkerülte a kaput. A spanyol próbálkozott becsülettel, nem sokkal később megelőzte védőjét, viszont most sem talált kaput.
A Palermo remekül megölte a játékot a második félidőben, lassították a tempót, és megállították a Milan szárnyaszegett támadásait. Győzelmük teljes mértékben megérdemelt, és ezzel először diadalmaskodtak az otthonuktól távol.

Tereh Balázs