Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MTK-DVTK: Egy rossz széria vége

Az NB I 15. fordulójában a szombati nap nyitómérkőzésén a tabella 2. és 3. helyezettje csapott össze a Bozsik Stadionban.

MTK – Diósgyőri VTK 0:2 (0:2)
G:
Griffiths (8., 32.)

A mérkőzés előtt a statisztika az MTK sikerét jósolta, hisz 1997 óta nem nyert mérkőzést a Diósgyőr az MTK pályaválasztásával, illetve a borsodiaknak idegenben nem megy túlságosan jól ebben a bajnokságban. Azonban a találkozót ők kezdték jobban és Takács Tamás révén majdnem vezetést is szereztek. Viszont nem kellett sokáig várni a gólra, hisz Gosztonyi András jobb oldalról érkező beadása Georges Henri Griffiths-t találta meg, aki a kapunak háttal állva is feltalálta magát és sarokkal továbbította a labdát Hegedűs Lajos kapujába. A gól után a hazaiak is próbálták aktivizálni magukat, de a lövések elkerülték a vendégek kapuját. Viszont Hegedűsnek annál több dolga akadt, de Griffiths fejesénél már ő is tehetetlen volt. Nenad Husic remekbeszabott beadására érkezett meg az ötös vonalára, ahonnan könnyedén bólintott a kapuba.

Tarthatatlan volt az elefántcsontparti támadó (jobbra). / Kép forrás: www.nso.hu

A második félidőre felpörögtek a kék-fehérek, és Torghelle Sándor illetve Kanta József révén nyomtak is a hazaiak, de a lövések rendre elkerülték a vendégek a kapuját. Amikor ígéretes helyzetbe kerülhettek volna, akkor is az utolsó passzok rossz helyre mentek. A vendégek a biztos vezetés tudatában futballoztak. A Diósgyőr nem is akart sokat a második félidőben, csak a két gólos előnyt megtartása volt a cél. Ez sikerült is nekik, így kisebb meglepetésre idegenben nyertek. Ennyit a statisztikákról.

Acsádi Gergő