Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ők versengenek az év kapusa címért – Íme a lista, videóval!

Január 12-én Zürichben az Aranylabda átadása mellett megnevezik a világválogatott tagjait, így  többek között az év kapusát is. A FIFPro kihirdette azt az öt nevet, amelyből  kikerül 2014 legjobb hálóőre.

A világ legjobbja közülük kerül ki – Neuer, Bravo, Curtois, Casillas vagy Buffon lesz a befutó? (forrás: fifpro.org)

Manuel Neuer (Bayern München)
Tavaly az év legjobbjának választották posztját tekintve a müncheni klub hálóőrét, aki a brazíliai világbajnokságon is lehengerlő teljesítményt nyújtott. Nagy eséllyel pályázhat a címvédésre.

Claudio Bravo (FC Barcelona)
Először jelölt a 87-szeres chilei válogatott kapus, aki a legutóbbi két vb-n őrizhette hazája nemzeti tizenegyének kapuját.

Thibaut Courtois (Chelsea)
A belga hálóőr szintén először került be az 55-ös listára, és ő is rögtön befért a legjobb 5-be.

Iker Casillas (Real Madrid)
Meglepetésként újra a top5-ben a Királyi Gárda ikonikus figurája, aki öt egymást követő évben (2008-2012) került be az év világválogatottjába.

Gianluigi Buffon (Juventus)
A szintén legendás kapus 2006-ban majd 2007-ben volt posztját tekintve a világ legjobbja. Ő az egyedüli kapus, aki a “World XI” bevezetése óta (2005) mind a 10 évben befért a jelöltek közé.

A FIFA a többi poszt jelöltjeinek névsorát november 26-án, 28-án, valamint december 1-jén publikálja. Az év csapatát a világ több, mint tízezer profi labdarúgójának szavazatai alapján állítják össze.

A tavalyi FIFA/FIFPro XI: Manuel Neuer, Dani Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Franck Ribery, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo.

Nagy Dávid