Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pakson is új aréna épülhet

A Nemzeti stadionfejlesztési program keretein belül 800 millió Ft állami pénzből épülne fel a régi stadion telephelyén az új, korszerűbb létesítmény a helyi önkormányzat segítségével.

Süli János Paks polgármestere az MTI-t tájékoztatta, hogy a rendkívüli képviselői testületi ülésen a három lehetséges terv közül választották ki a minden szempontnak megfelelő elképzelést. Az új stadion a régi komplexum infrastruktúráját tovább fejlesztené, így érve el azt a célt, hogy gazdaságosabban lehessen üzemeltetni a létesítményt. A korszerűsítés mellett új edzőpályákat, akadémiai szálláshelyeket, boksz- és vívócsarnok felépítését is tervezik.

A nézők meddig élvezhetik még a régi stadion hangulatát? / Kép forrás: www.player.hu

Az új stadion az elképzelések szerint közel 6000 néző befogadására lesz alkalmas és az UEFA előírásinak megfelelően nemzetközi mérkőzéseket is lehet majd itt rendezni. Süli János a klub finanszírozási helyzetéről eddig sem nyilatkozott és a tárgyalások befejeztéig sem ad ki hivatalos nyilatkozatot. Véleménye szerint „a korábbi jó együttműködésre alapozva bízom abban, hogy az MVM tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel jelenleg is tartó egyeztetés a futballcsapatról, annak finanszírozásáról, működésének biztosításáról sikeres lesz”.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kezdődhetnek meg a pályázatok kiírása a stadion látványtervével, megépítésével kapcsolatban.

Acsádi Gergő