Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangadókkal tarkított hétvége a Serie A-ban – előzetes

Két komoly derbivel is kecsegtet az olasz bajnokság 12. fordulója, lássuk mire számíthatunk!

A fordulót az Atalanta és a Roma találkozója nyitja Bergamoban szombaton 6 órakor, erre szokták mondani, hogy országos 2-es. A Roma 11 meccsen mindössze 6 gólt kapott, az Atalanta pedig 4-et rúgott, így elképzelhető, hogy nem terem sok babér a Dea számára.
Este kerül terítékre az első rangadó, a Laziohoz látogat a Juventus. A Zebrák tartják első helyüket a tabellán már régóta, de most rágós falat következik a számukra. A Lazio szemre is tetszetős támadófocit játszik, és kifejezetten jó formában voltak, amikor is meglepő vereségbe szaladtak bele az Empoli otthonában. A Sasok egy esetleges győzelemmel felugorhatnak a 3. helyre, ami már BL-selejtezőt ér, és a Romához is közelebb zárkózhatnak, ha a Farkasok nem nyernének az Atalanta ellen. A Juventus rúgta egyébként a legtöbb gólt a bajnokságban, 25-öt, míg ezen a listán a Lazio a második 21 találattal. A sok gól és a drámai küzdelem garantáltnak tűnik, kár lenne kihagyni.

Vasárnap ebédidőben a Torino és a Sassuolo összecsapását követhetjük nyomon. Ugyanannyi pontjuk van és még a gólkülönbségük is azonos, ha valamelyik csapat nyer, akkor a békés középmezőnybe felzárkózhat, de egy vereség vészesen közel hozhatja őket a kiesőzónához.
A délutáni felhozatalból a formába lendülő Napoli és a hektikus Cagliari mérkőzése emelkedik ki. Rafa Benítezék a rossz start után feljöttek, és már a tabella 3. helyén tanyáznak, 4 pontra a Romától. Egyértelműen a Partenopei a meccs esélyese, azonban Zeman tanítványai ellen nem mehetnek biztosra. Ezzel egyidőben a világoskékeknek figyelniük kell a Cesena – Sampdoria meccsre is, hiszen a vendégek egyelőre szárnyalnak és csak 1 ponttal vannak a nápolyiak mögött. A Fiorentina a Hellas Verona ellen próbálkozik feledtetni szurkolóival az utóbbi hetek nem túl fényes eredményeit, míg a masszív Udinese a kiesés ellen menekülő Chievot fogadja. Ha már kiesés, mindenképp szólni kell a Parma – Empoli meccsről. Roberto Donadonit csodával határos módon nem rúgták ki a Juventus elleni 7-0 után sem, de ha ezt a kiesési rangadót elveszti a csapat, akkor szinte borítékolható a menesztése.
20:45-kor kezdődik a forduló várva várt rangadója, a Milan – Inter. Erről majd egy későbbi posztban részletesen értekezünk. Hétfőre is marad egy találkozó, a már több meglepetést is okozó Genoa fogadja az újonc Palermot. A vendégek mérkőzésein átlagban majdnem 3-as gólátlag van, így számíthatunk sok találatra.

A forduló programja:

Szombat:
18:00 Atalanta – Roma                         Digi Sport 2
20:45 Lazio – Juventus                         Digi Sport 1

Vasárnap:
12:30 Torino – Sassuolo
15:00 Napoli – Cagliari                          Digi Sport 2
15:00 Hellas Verona – Fiorentina           SportKlub
15:00 Udinese – Chievo                        SportKlub (17:00-től felvételről)
15:00 Cesena – Sampdoria
15:00 Parma – Empoli
20:45 Milan – Inter                                Digi Sport 1

Hétfő:
20:45 Genoa – Palermo

Tereh Balázs