Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ter Stegen: „Az emberek mindig a rosszat látják”

Marc-André ter Stegen az idei nyáron szerződött az FC Barcelonahoz, amelynél már leigazolása előtt benne látták Victor Valdés méltó utódját. Ám végül a bajnokságban rendre Claudio Bravo kap lehetőséget a kapuban, Luis Enrique vezetőedzőtől.

www.spox.com

Ami természetesen rendkívül fáj a fiatal német kapuvédőnek, és még ha állítja is magáról, hogy türelmes, bizony nagymértékben elégedetlenné is teszi. Igaz, a lehetőséget megkapja ter Stegen is, lévén néhány hetente azért pályán lehet, mégpedig a legrangosabb európai kupasorozatban, vagyis a Bajnokok Ligájában. A modell nem véletlenül emlékeztetheti a nagyérdeműt a tavalyi Real Madridra, ahol Diego López, és Iker Casillas között volt ugyanez a munkamegosztás.

Ám ahogy Casillas a „Királyiaknál”, úgy ter Stegen is nehezményezi a kevesebb játéklehetőséget, ám mindezt méltósággal viseli:
„Az helyzetem nem könnyű számomra. Mégis türelmesnek kell lennem. Volt már néhány jó teljesítményem, de az emberek mégis mindig a rosszra emlékeznek. Az emberi hibákra, amikre Neuer, Casillas, és Weidenfeller is képesek.” – nyilatkozott a korábbi Borussia Mönchengladbach játékos, a Daily Express-nek.

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Balogh József