Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Top 10: az Aranycipő góllövőlistájának aktuális állása

Véget értek a válogatott játéknapok, hétvégén pedig újra visszatért a klubfutball Európába! Legutóbb adósak maradtunk szokásos cikksorozatunk soron következő részével, mely az Aranycipőért folyó küzdelem aktuális állását hivatott bemutatni. Mielőtt tovább zakatolnak kontinensünk legjobb góllövői, gyorsan nézzük meg, hogyan áll jelen pillanatában a versenyfutás.

A “tabellát” továbbra is Cristiano Ronaldo vezeti, a Real Madrid bombaformában lévő támadójának azonban komoly vetélytársa akadt, a horvát Kramaric személyében. A Rijeka gólfelelőse eszméletlen ütemben termeli a gólokat, így az utóbbi héten odaért a portugál zseni nyakára, a felek között jelen állás szerint csak pár pont van. Kérdés persze, hogy Kramaric meddig tudja tartani a lépést, illetve hogyan alakul a jövője, könnyen lehet, hogy télen olyan pontvadászba költözik, ahol kettes szorzója van a góloknak.

Az élen haladó páros mögött nagy a olt tér, a dobogó harmadik fokán holtversen van, a Salzburg gólfelelőse Soriano és a Manchester City pazar formában lévő támadója Agüero között. Őket követi a Chelsea nyári igazolása, az utóbbi hetekben visszafogottabbá váló Diego Costa, aki sérüléssel is bajlódik. A Barcelona üdvöskéje Neymar a hatodik, míg őt Keserü követi a román Steaua válogatott csatára. Továbbra is ott van a legjobb tízben  Piatkowski a lengyel Jagellonia gólfelelőse, aki a Lyon ászával Lacazettával áll azonos pontszámmal. A tizedik helyért nagy a tülekedés, többen is 16 pontot számlálnak, mi Alexis Sanchezt írtuk a táblázatba, de Tevez, Anderson és Callejon is ugyanúgy áll.

Itt a hétvége, nemsokára potyognak a gólok és tovább alakul az Aranycipőért folyó verseny élbolya. Jövő hét elején jelentkezünk a változásokkal.

Játékos Csapat Liga Meccs / gól Gólérték Pontok
1. Cristiano Ronaldo Real Madrid spanyol 10/18 2 36
2. Andrej Kramaric Rijeka horvát 14/21 1,5 31,5
3. Jonathan Soriano Red Bull Salzburg osztrák 14/16 1,5 24
4. Kun Agüero Manchester City angol 11/12 2 24
5. Diego Costa Chelsea angol 9/10 2 20
6. Neymar Jr. Barcelona spanyol 10/10 2 20
7. Claudiu Keserü Steaua Bukarest román 14/12 1,5 18
8. Mateusz Piatkowski Jagellonia lengyel 14/11 1,5 16,5
9. Alexandre Lacazette Olympique Lyon francia 13/11 1,5 16,5
10. Alaxis Sanchez Arsenal angol 10 / 8 2 16

Őszi Ádám