Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vidi-Fradi: Amikor semmi nem jön össze!

Az őszi bajnok Videoton látta vendégül a Ferencvárost az NB I 15. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A Vidi mindent megtett a három pont megszerzéséért, de a parádés formában védő Dibuszon nem lehetett átjutni.

Videoton FC – Ferencvárosi TC 0:0 (0:0)

A mérkőzésbe mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát. Egy kisebb fajta adok-kapok alakult ki a csapatok között. A 6. percben Benjamin Lauth közeli lövését bravúrral tudta hárítani a hazaiak hálóőre. A védés után egyből jött a kontra és Sándor György forintos passzát Gyurcsó Ádám a kimozduló Dibusz Dénes vállába lőtte. A tempó a folytatásra sem maradt alább, hisz Sándor jelentkezett egy távoli bombával és Filipe Oliveira fejesét is csak nagy bravúrral tudta védeni az ihletett formánba játszó Dibusz. A félidő második felére eltűnt a kezdeti nagy elán és a mezőnyjáték került előtérbe. Az állóvizet egyedül Gera Zoltán szögletét követő Böde Dániel fejes tudta egy kicsit felkavarni. Az első félidőt 0:0-val zárták a csapatok.

Kép forrás: www.nemzetisport.hu (Reviczky Zsolt)

A második játékrész pontosan úgy kezdődött, ahogy az első is. Nyomott a Vidi és csak azért nem szerezték meg a vezetést, mert Dibusz is ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. Oliveira 25 méterről ellőtt labdáját is kitornászta a léc alól. A meccs legnagyobb helyzetét Gyurcsó hagyta ki az 51. percben, amikor Sándor remekül szöktette, de a pörgetése hiába jutott át a kapuson, a kapu mellett pattogott ki a pályáról. A Fradi nem tudott kijönni a szorításból és a második félidőben csak védekezett és lényegében nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani. Nem úgy a Videoton! A 64. percben egy jobb oldalról laposan belőtt labda megpattant Michal Nalepa lábán és a túloldalon érkező Juhász Rolandnak az üres kapuba kellett volna gurítania a labdát, de Dibusz hihetetlen módon védte a kísérletet. Akárcsak az első félidőben, úgy itt is elfáradtak a játékosok a második félidő második részére, így akkor már nem alakultak ki nagyobb lehetőségek.

A Videoton sajnálhatja, hogy nem tudta értékesíteni a ziccereiket. A Ferencváros játékosai pedig örülhetnek az egy pontnak és Dibusznak jöhetnek egy körrel, hisz ha ő nem véd ilyen parádésan, akkor nem 0:0 lett volna a találkozó végeredménye.

Acsádi Gergő