Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Rangadóval zárja az évet a Dortmund – előzetes

Elérkezett a 17.-ik forduló a német labdarúgó bajnokságban, ami azt is jelenti egyben, hogy téli pihenőre vonul a Bundesliga. 

Bundesliga 2014/2015

Már őszi bajnokként vághat neki elsőként, péntek este az FC Bayern München a 2014-es év utolsó Bundesliga fordulójának. Josep Guardiola fiai a Mainz otthonában lépnek majd pályára, a vendégek egyértelműen a találkozó esélyesei. Ezt a rövid múlt is alátámasztja, hisze az elmúlt négy összecsapásuk során mindig a Bayern nyert, három gólnál alább egyszer sem adtak. “Semmi ok nincs arra, hogy ne akarjunk nyerni. A körülmények és a sérültek nem számítanak. Mindent akarunk, és minden nap. Ez az év utolsó meccse és jó esélyünk van arra, hogy egy remek előnnyel vágjunk neki a szünetnek.” – mondta Guardiola a meccs kapcsán.

Az utolsó helyezett az osztályozóssal mérkőzik, mégis a forduló egyik legvártabb találkozója ez. A Bayern két, immáron korábbi riválisa csap ugyanis össze a Weser-parton, ahol a Borussia Dortmund lesz a vendég. Az esélyesnek inkább a vendég BVB mondható. A Werder Bremen egyébiránt az előző nyolc Dortmund elleni bajnokiját vereséget szenvedett, ez is a vendége sikere mellett szól. E mellett a Wolfsburg ellen látott Ciro Immobile is reményt adhat Jürgen Kloppnak, az olasz csatár gólja mellett remek helyzeteket dolgozott ki, a ‘Bild’ a legjobb osztályzatot adta neki.

“A Dortmund egy pofán vágott bokszoló, ebből adódóan pedig nagyon veszélyes. A negatív aspektusoktól a lehető leggyorsabban le kell válnunk, és meg kell próbálnunk, pozitívan gondolkozni. Nem minden rossz, de momentán sok kisebbség hiányzik. Ezt próbáljuk javítani.” – nyilatkozta Viktor Skripnik, a Werder edzője, Klopp így vélekedett: “Először is: mi élünk még. Másodszor: tudunk futballozni. Nem felejtettünk el harcolni. Fel fogunk pörögni és minden kihozni magunkból.”

Bundesliga, 17.forduló:

Péntek:

20:30: 1.FSV Mainz 05 – FC Bayern München/ Eurosport 2

Szombat:

15:30: SV Werder Bremen – Borussia Dortmund/ Eurosport 2
FC Schalke 04 – Hamburger SV
Bayer 04 Leverkusen – SG Eintracht Frankfurt
FC Augsburg – Borussia Mönchengladbach
VfB Stuttgart – SC Paderborb 07
18:30: VfL Wolfsburg – 1.FC Köln/ Eurosport 2

Vasárnap:

15:30:  Hertha BSC – TSG 1889 Hoffenheim/ Eurosport 2
17:30: SC Freiburg – Hannover 96/ Eurosport 2

Galeß