Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Delp léphet a Liverpool élő legendája helyére

A Liverpoolnál felajánlották Steven Gerrardnak a szerződése meghosszabbítását, azonban a legendás középpályás még nem írt alá. Rodgers, a vörösök mestere azonban a télen olyan játékossal erősítene, aki Gerrard helyét vehetné át a jövőben.

Delph itt még Gerrard ellen csatázott… (forrás: thisisanfield.com)

A brit Mirror arról ír, hogy Fabian Delph leigazolására készül a télen Brandon Rodgers. A liverpooliak mestere természetesen számít a 35 éves angol középpályásra, ám Gerrard még nem írta alá a szerződése meghosszabbításáról szóló papírokat. A portál szerint a veterán liverpooli helyettese lehetne a jelenleg az Aston Villát erősítő, 25 éves játékos, aki már az angol válogatottban is bemutatkozhatott tavalyi jó Premier League-es szereplése miatt. Delph szerződése a nyáron jár le a Villánál, így nem elképzelhetetlen a transzfer megvalósulása.

Steven Gerrard a pályafutása kezdete óta a Liverpool meghatározó tagja. A felnőttcsapatban 1998 óta 488 meccsen 114-szer volt eredményes. Klubjával drámai körülmények között BL-t nyert a Milan ellen, de ezen kívül kétszeres FA-kupa, háromszoros Ligakupa győztes, ezen felül az Community Shield-et is elhódította, valamint UEFA-kupát és UEFA Szuperkupát is nyert. Hazája válogatottjában 2000-től 2014-ig (a nemzeti csapattól való visszavonulásáig – 2014. július 21.) 114 meccsen, 21 gólt szerzett, köztük 2006-ban és 2010-ben eredményes tudott lenni a magyar válogatott ellen; utóbbi meccsén a magyar csapat ellen kétszer is gólt szerzett. Csapatkapitánya is lehetett az angol válogatottnak, válogatottságának száma pedig a harmadik legtöbbször pályára lépő játékosa lehetett az angol nemzeti csapatnak.

Nagy Dávid