Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola fél a Dortmund sorsától

Bár a Bayern München épp olyan csúcson büszkélkedhet, ahonnan már nem igazán van feljebb, a csapat vezetőedzője, Pep Guardiola nem szeretné elbízni magát, hiszen az FC Barcelona mestereként már megtanulta, hogy nem csak fent, de bizony van lent is néha.

archive.financialexpress.com

archive.financialexpress.com

Pedig a Bayern Münchennél most valóban lehetetlen lenne akárcsak elképzelni is akkora zuhanást, mint ami történt a Borussia Dortmundnál. A Jörgen Klopp vezette gárda ugyanis hiába rendelkezik világklasszis kerettel, mégis a kiesés ellen küzd, a Bundesliga tabellájának legalján. A Dortmund hátránya pedig már 27 pontos, az éllovas bajorokkal szemben. Akiket vezetve Guardiola természetesen nem szeretne hasonló helyzetbe kerülni:
„Amikor látom a Dortmundot, mindig azt gondolom: Oké, Pep, ez megtörténhet velünk is. Ezt a leckét a Bayern élheti át… Ennek megakadályozására, megelőzésének érdekében mindig tovább kell javulni.”.

A német bajnokság hétvégi, és egyben idei utolsó fordulóját a Bayern kezdi, mégpedig a Mainz ellen, míg Kloppék a Werder Bremennel vívnak kiesési rangadót szombaton.

Balogh József