Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Henry után újabb francia ikon jelentette be visszavonulását

Thierry Henry bejelentése után nem sokkal Eric Abidal is visszavonult, aki szintén meghatározó tagja volt klubjainak és a francia labdarúgó-válogatottnak.

Egy újabb francia legendával lett szegényebb a labdarúgás (forrás: sentragoal.gr)

A 35 esztendős francia védő kulcsembere volt korábban a Barcelona csapatának, de szerepelt hazája bajnokságában a Monaco, a Lille, valamint a Lyon csapatában is. Abidal legsikeresebb és egyben legnehezebb időszakát Spanyolországban élhette át. A katalán klubbal kétszer elhódította a BL-trófeát, ezen kívül négyszer nyert bajnoki címet is a gránátvörös-kék klubbal. A Barca futballistájaként rákot diagnosztizáltak a francia szervezetében, de legyőzte a betegséget sikeres májátültetés után. A katalán klubóriást 2007 és 2013 között erősítette, a szó szoros értelmében – ez idő alatt 125 meccsen léphetett pályára akkori klubjában, ráadásul pályafutása 2 gólját is a Barca színeiben szerezte. A francia nemzeti csapatban 2004-től 2013-ig szerepelt, és 67 alkalommal ölthette magára a gallok címeres mezét.

Abidal 2013-ban visszatért Monacoba, ahol korábban 2002 és 2003 között futballozott. 2014-ben a görög Olympiacoshoz szerződött. A pireuszi együttesben 7 alkalommal léphetett pályára. A legendás labdarúgót szóba hozták még a Barcelonával is, de Abidal cáfolta, hogy bármilyen megkeresés érkezett volna irányába a katalánoktól azt illetően, hogy segítse a későbbiekben a Barca munkáját. Ugyanakkor a legenda hozzátette, nem is bánja, hogy a közeljövőben csak és kizárólag pihenni szeretne, a távolabbi jövőjéről még ráér döntetni.

Nagy Dávid