Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Real távollétében itt a nagy esély – beharangozó

A 16. fordulójához érkezett a La Liga, ahol ezen a hétvégén nem jut szóhoz a Real Madrid. A klubvilágbajnokságon érdekelt listavezető így most nem lesz jelen, de a riválisok máris készen állnak a bizonyításra.

laliga1

Pénteken indul a forduló, mégpedig a Celta Vigo-Almeria találkozóval. Gödörben a Vigo, hiszen jó ideje nyeretlenek, és a hátrányuk is 7 pontra hízott a hetedik helyezett Malaga mögött. Az Almeria holtversenyben utolsó helyen áll, így a túlélésért játszanak ma este.

Szombaton a Barcelona nyitja a sort. Ellenfelük a most már győzelemmel is rendelkező Cordoba lesz a Camp Nouban. A Barcának már nem fér bele több – a Getafe ellen is tapaszalt – baki, győzniük kell. Talán kezd formába lendülni viszont a Real Sociedad. A baszkok David Moyes irányításával egy Villarreal elleni méretes zakón kívül nem szerepelnek rosszul, így a velük holtversenyben álló Levante otthonában is bizakodók lehetnek. Az újonc Eibar a hétvégén kiesett a kupából, de a bajnokságban nagyon jól áll, és hazai pályán különösen szívós ellenfele lehet akárkinek. Ezúttal az 5. helyezett Valencia látogat hozzájuk, és ha csak a papírformát nézzük komolyak az esélyeik a három pont megszerzésére. Az utolsó szombati találkozón a Rayo fogadja az Espanyol csapatát. Mind a két együttesnek 17-17 pontja van, így igazi rangadóról beszélhetünk. Talán a Rayo lehet az esélyes, az év elején remekül rajtoltak, az utóbbi hetekben viszont nem úgy mennek a dolgok ahogy az kéne. Talán most fordul a kocka.

Vasárnap a Villarreal fogadja a Deport, és itt aligha kell az esélyeket ragozni. A Villarreal zsinórban négy meccset nyert, és komolyan kell venni őket. A Depor legutóbb győzött ugyan, de az Elche játékerejét nem lehet összehasonlítani az aktuális ellenfélével. Két hosszú ideje nyeretlen csapat találkozik a Granada-Getafén. Mindkét fél szeretné megszilárdítani helyét a középmezőnyben, ezért lesz fontos számukra a vasárnap esti randevú. A Malaga eddig tudta tartani a lépést az élmezőnnyel, kérdés hogy megmarad-e a lendület. Az utolsó helyen szerénykedő Elche ellen viszont így vagy úgy, de hozniuk kell a három pontot, ha komolyabb helyezésekben gondolkodnak. A végére pedig a forduló rangadója marad: a Bilbao-Atletico Madrid. Oroszlánbarlangban készül javítani a múlt heti botlást a címvédő, ahol főleg a  gólszerzéssel vannak gondok ebben az évben, de komoly képességű egyének dolgoznak a probléma megoldásán a részükről.

Péntek
20:45 Celta Vigo – Almeria

Szombat
16:00 Barcelona – Cordoba (Sport 2)
18:00 Levante – Real Sociedad (Sport 2)
20:00 Eibar – Valencia (Sport 2)
22:00 Rayo Vallecano – Espanyol 

Vasárnap
12:00 Villarreal – Deportivo La Coruna (Sport 1)
17:00 Granada – Getafe (Sport 1)
19:00 Elche – Malaga
21:00 Athletic Bilbao – Atletico Madrid (Sport 1)

Baranyai Balázs