Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: Kikapott a Videoton és a Győr is – eredmények

Kedden kora délután megkezdődtek a Ligakupa nyolcaddöntőinek odavágói. Meglepetésre hátrányból várhatja a folytatást a Videoton és a Győri ETO egyaránt, míg az MTK roppant közel került a legjobb nyolchoz.

Kép Forrása: vidi.hu

Dunaújvárosban égett mag a bajnokságban brillírozó Videoton, mely így hazai pályán kénytelen kiharcolni a továbbjutást. Az acélvárosiak a félidőben Dodlek és Muscat találatával már kettővel vezettek, arról, hogy ne legyen nagy a gond Feczesin tett a 84. percben, a fehérvári támadó büntetőből szépített. Fontos lehet az idegenben lőtt gól.

Az MTK nem kegyelmezett Pakson, Garami mester tanítványai szűk fél óra alatt három gólos előnyre tettek szert. Hajdú duplája után Hrepka is eredményes tudott lenni, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a párharc. A 73. percben Ikonomou kiállítása révén megfogyatkozott a fővárosi csapat, ám ezt nem tudták kihasználni a hazaiak.

Győrben egyelőre várat magára Miriuta első győzelme, a hétvégi bajnoki döntetlent követően ezúttal egy vereségre futotta hazai környezetben, ráadásul a második vonalas Szigetszentmiklós ellen. Mayer révén a hazaiak szereztek vezetést, ám Szeppesy és Bonifert révén érkezett a válasz. Remek visszavágóra van kilátás.

A Nyíregyháza idegenben nem bírt a Békéscsabával, ám idegenben szerzett két gólja még jól jöhet a Szparinak. Bár a vendégek Pekar és Bajzát révén már kettővel is vezettek, a hazai egylet nem adta fel, ezzel életben tartva a továbbjutás reményét.

Dunaújváros – Videoton 2-1 (2-0)
G: Dodlek (23.), Muscat (44.) ill. Feczesin (84.-büntető)

Paks – MTK 0-3 (0-3)
G: – ill. Hajdú (7., 18.), Hrepka (28.)
Kiállítva: – ill. Ikonomou (73.)

Győri ETO – Szigetszentmiklós 1-2 (0-0)
G: Mayer (60.) ill. Szepessy (65.), Bonifert (72.)

Békéscsaba (II.) – Nyíregyháza 2-2 (0-2)
G: Szilágyi (59.), Balázs (84.-büntető) ill. Pekar (22.), Bajzát (27.)

A folytatásban:
16:00 Pécsi MFC – Szombathelyi Haladás
18:00 Újpest – Ferencváros

Holnap:
16:00 Soproni VSE – Debreceni VSC
18:00 Diósgyőr – Budapest Honvéd

Őszi Ádám