Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: A bevehetetlennek tűnő Nagyerdei – eredmények, tabella

Az OTP Bank Liga 17. fordulója és egyben a 2014-es naptári év is a Nagyerdei Stadionban ért véget. Izgalmasabb párosítással nem is zárulhatott volna a bajnokság első szakasza.

DVSC-TEVA – MTK Budapest 2-1 (1-0)
G: Varga (11.), Tisza (81. – büntető) ill. Pölöskei (61.)

A hazaiak nagy vehemenciával vetették bele magukat a mérkőzésbe és rögtön tudtára adták a vendégeknek, hogy itt nem fog babér teremni nekik. Az 5. percben Lázár Pál fejelt az oldalhálóba, majd a 7. minutumban Ibrahima Sidibe centerezését hárította könnyedén Hegedűs Lajos. Viszont a 11. percben már a kapus is tehetetlen volt, amikor Tisza Tibor lekészítette Varga Józsefnek a labdát és ő 23-ról, némi gondolkodás után hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba úgy, hogy a kapufáról pattant be a labda. A gól után is a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, ugyanis Tisza szabadrúgását Sidibe csúsztatta meg és szinte lehetett hallani, ahogy súrolja a kapufa felső részét. Úgy tűnt, hogy az MTK-nak semmi nem jön össze, rendre pontatlanul érkeztek meg az utolsó passzok. A hazaiak pedig könnyedén növelhették volna előnyüket, de a 37. percben kilépő Sidibe-t Dragan Vukmir parádésan szerelte, ám a labda így Tiszáé lett, aki ”lesimította” Vargának, de Hegedűs védte a jobb alsóba tartó lövést. A tűzijátékot Sidibe zárta le a léc alá bevágott labdával, de lesen tartózkodott, így maradt az 1-0. A félidő végére még egy Varga fejes maradt, de az eredmény nem változott.

Nem mindennapi gól lőtt Varga. / Kép forrása: www.nso.hu (Hegedüs Gábor)

A második félidőben is a ”cívisvárosiak” akarata érvényesült és a helyzetek mellett még emberelőnybe is kerülhettek volna, de Torghelle Sándor durva szabálytalansága után sem kapta meg második sárgáját. Habár mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, a nem megfelelő koncentráció így is veszélyt hordoz magában. A 61. percben Varga rossz átadását Torghelle fülelte le és a kilépő Pölöskei Zsolt elé tálalt, aki 16-ról el is lőtte a labdát, de Verpecz István a jobb oldalra tartó löketet védeni tudta… Pechjére a kipattanó labda pont Pölöskei elé került vissza, aki lényegében az üres kapuba bombázta a labdát. Dacára az egyenlítésnek, az MTK nem tudott felpörögni és továbbra is a DVSC uralta a mérkőzést. A 75. percben Sidibe került komoly helyzetbe, de lyukat lőtt és ráadásul kezezett is… Négy perc múlva Varga kapott remek labdát és a tizenhatoson belül Vukmir szorításában elesett, de ezért még nem járt büntető. Azonban a 80. percben nem maradt néma a játékvezetői síp, amikor Tisza akaszkodott össze az MTK rutinos védőjével. A megítélt tizenegyest maga a sértett végezte el és a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. Garami József vezetőedző hiába próbálta meg cserékkel felfrissíteni csapatát, a végjátékra már nem maradt több lehetőségük, így a Debrecen egy küzdelmes találkozón múlta felül a pontatlan és rossz napot kifogó MTK-t. Ezzel nem csak a találkozó, hanem az őszi szezon is véget ért, folytatás jövő tavasszal.

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának végeredményei:

Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)

Budapest Honvéd – Győri ETO FC 0-2 (0-1)

PMFC-MATIAS – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Dunaújváros PASE – Videoton FC 1-4 (0-2)

Szombathelyi Haladás – Kecskeméti TE 3-1 (2-0)

MVM-Paks – Nyíregyháza Spartacus FC :-:

DVTK – Újpest FC 2-1 (1-1)

DVSC-TEVA – MTK Budapest 2-1 (1-0)

A bajnokság állása

1. Videoton FC – 44 pont

2. MTK Budapest – 36 pont

3. DVTK – 32 pont

4. DVSC-TEVA – 31 pont (26-12)

5. Ferencvárosi TC – 31 pont (26-15)

6. Újpest FC – 28 pont

7.  MVM-Paks – 27 pont

14. Dunaújváros PASE – 13 pont

15. Szombathelyi Haladás – 11 pont

16. PMFC-MATIAS – 10 pont

Acsádi Gergő