Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Könnyed Lazio siker a Varese ellen

Az Olasz Kupa 4. fordulójában a fővárosiak hazai pályán nagyon könnyedén, 3-0-ra verték a Milantól kölcsönvett Tamást Krisztiánt nélkülöző ellenfelüket, a Varesét, így a legjobb 16 közé jutottak.

Filip Djordjevic ezúttal sem maradt adós a góllal (Fotó: lazionews.eu)

Lazio – Varese: 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Konko (24.), Djordjevic (26.), F. Anderson (80.)

A találkozóra a vártnál erősebb összeállításban kifutó fővárosiak gyorsan komoly bajba kerülhettek volna, de előbb Etrit Berisha védett nagyot, majd Martino Borghese találta telibe a kapufát. Ettől már kezdtek éledezni a hazaiak, Ederson tesztelte is Filippo Perucchinit, a hálóőr pedig megfelelt a vizsgán. A játékrész derekán viszont már tehetetlen volt, Abdoulay Konko megpattanó kísérlete kötött ki a bal alsóban, 1-0. Az első után gyorsan jött a második találat is a Laziotól, Keita Baldé Diao tálalt Filip Djordjevic elé, aki az ötös sarkáról elemi erővel a léc alá bombázott, 2-0. Az ifjú szenegáli támadó ezt követően maga is szeretett volna az eredményesek közé feliratkozni, azonban kétszer is célt tévesztett.

A második félidőben a hazaiak a biztos előny tudatában nem erőltették magukat, azért a helyzetek így sem maradtak el, előbb Felipe Anderson tüzelt, majd Konko bólintott, de Perucchini mindkét esetben a helyén volt. A 67. percben szépíthettek volna a vendégek, a korábban az Arsenalt és a Fiorentinát is megjárt Arturo Lupoli azonban nagy helyzetben mellé durrantott. A hajrára fordulva végül minden eldőlt, Felipe Anderson jobb lába sült el 25-ről, ki is lőtte a hosszút a középpályás, 3-0.

R@mbo