Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botlott a Manchester City, és ismét ponthátrányban a Chelsea mögött! – videóval

Három mérkőzéssel folytatódott a szombat délutáni Premier League forduló, és a bajnoki címvédő Manchester City előtt komoly esély nyílt arra, hogy a Chelsea-t beelőzve, visszafoglalja Anglia trónját.

Kép forrása: mirror.co.uk  Naismith gólja, még sokba kerülhet a Citynek.

Kép forrása: mirror.co.uk
Naismith gólja, még sokba kerülhet a Citynek.

Everton – Manchester City 1-1 (0-0)
Liverpool, Goodison Park, 34.499 néző. Vezette: Martin Atkinson.
Everton: Joel – Baines, Jagielka, Stones, Coleman – Besic, Barry, McGeady (Mirallas 78.), Naismith, Barkley – Lukaku.
Manchester City: Hart – Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho (Lampard 83.), Navas, Silva, Nasri – Jovetic (Agüero 67.).
Gólszerzők: Naismith (78.) ill. Fernandinho (74.)
Sárga lap: Stones (63.) ill. Mangala (50.), Fernandinho (69.)

A vendég Manchester Citynek egy gólzáporos győzelemmel esélye nyílt megelőzni a tabella élén álló Chelsea csapatát, feltéve, hogy a londoniak nem tudják ugyanezt megismételni saját bajnokijukon. Ám a lehengerlő játék ellenére a City nem tudott mit kezdeni a hazai pályán játszó Evertonnal, jelentős labdabirtoklási arányuk igencsak meddőnek bizonyult. A kaput mindössze egyszer találták el a csapatok, akkor Seamus Coleman vágta a lécre a labdát, és manuel pellegrini csapata hálát adhatott az égnek, hogy a félidőre nem vonultak hátránnyal. Fordulás után nem változott a kép, a vendégek irányítottak, de Stevan Jovetic nem tudta úgy megoldani feladatát, mint a sérüléséből éppen csak felépülő Agüero. Hiába a remek támadó hiánya (azért csak beállt a 67. percben), sikerült Fernandinho révén előnybe kerülniük a vendégeknek, ám amilyen gyorsan jött, úgy ment is az előny. Négy perccel később egyenlítettek a hazaiak, és ezzel az 1-1-es döntetlennel újra lépéshátrányba került a Manchester City a Chelsea-hez képest, míg az Everton továbbra is a középmezőnyben foglal helyet.

Swansea – West Ham United 1-1 (0-1)
Swansea, Liberty Stadium, 20.745 néző. Vezette: Michael Dean.
Swansea: Fabianski – Taylor, Williams, Britton, Dyer (Emnes 62.) – Carroll, Routledge (Barrow 62.), Rangel, Fernandez, Sigurdsson (Oliveira 74.) – Gomis.
WHU:  Adrian – Jenkinson, Tomkins, Reid, Collins – Cresswell, Noble, Nolan (Poyet 82.), Downing – Carroll, Valencia (Amalfitano 70.).
Gólszerzők: Noble (öngól – 74.) ill. Carroll (43.)
Sárga lap: – ill. Poyet (90+1.)

A két csapat közel azonos játékerővel rendelkezik, de a vendég londoniak számára jobban alakul a bajnokság, és a Swansea csak apró lépésenként tud a West Ham nyomába érni. A walesiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, és sikerült az akaratukat ráérőltetniük vendégeikre, de mégis a „Kalapácsosok” szereztek vezetést a félidő végén. Fordulás után fokozódott a nyomás a vendégeken, a Swansea egymás után vezette a támadásokat, és végül egy öngól segítségével sikerült egy pontot otthon tartaniuk, amivel továbbra is a kilencedik helyen állnak a tabellán, míg a WHU a kezdeti lendület után immár csak a hetedik a bajnokságban.

West Bromwich Albion – Hull City 1-0 (0-0)
Birmingham, The Hawthorns, 24.818 néző. Vezette: Neil Swarbrick.
WBA: Foster – Wisdom, McAuley, Lescott, Baird – Morrison, Jacob, Sességnon (Gardner 76.), Brunt, Ideye (Brown 73.)– Berahino.
Hull: McGregor – Figueroa, Bruce, Chester, Davies, Elmohamady – Meyler, Hernandez (Ince 39.), Livermore, Quinn (Huddlestone 78.) – Jelavic (Brady 33.).
Gólszerzők: Berahino (78.)
Sárga lap: Yacob (35.) ill. –

Két komoly bajban lévő csapat találkozott a birminghami Hawthorns stadionban, és nem volt más választásuk, mint a győzelembe menekülni. Egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők, és egy igen eseménytelen mérkőzést, melyen mind a két csapat elsősorban azt akarta elkerülni, hogy hátrányba kerüljön. Ez egy ideig sikeres taktika volt, ám a közönséget nem igen szórakoztatta. A mérkőzés háromnegyede telt el, mire végre egy valamirevaló eseményt jegyezhettünk fel, de akkor Saido Berahino gólja megpecsételte a vendég „Tigrisek” sorsát. A hazaiak kontrái végül sikert szültek, és a West Brom két pontra ellépett a Hulltól, illetve a mr kiesőhelyen lévő QPR-tól is.

All Goals – Everton 1-1 Manchester City – 10-01… by Jek09Pre

West Brom 1-0 Hull City – 10-01-2015 by Jek09Pre

Demmel László