Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia Kupa: Dél-Korea második meccsét is behúzta

Kuvait megrángatta a Dél-Korea bajuszát, ám a pontszerzéshez ez nem volt elegendő, így Stielike tanítványai két fordulót követően immáron biztos továbbjutók. A csoportelsősség Ausztrália ellen dől majd el.

Fotó: Reuters

Fotó: Reuters

Kuvait – Dél-Korea 0-1 (0-1)
Canberra, GIO Stadion: 13578 néző.
Kuvait: Hameed – Al Fadhel, Al Hajeri, Neda, Shaheen – Al Buraiki (Al Harbi 75.), Al Ebrahi, El Enezi (Al Mutwa 64.), Al Maqseed, Al Mishaan – Naser (Al Enezi 76.). Vezetőedző: Maaloul
Dél-Korea: Kim Seung – Kim Jin, Jang Hyun, Kim Young, Cha Du – Park Joo, Ki Sung, Lee Myung (Cho Young 46.) – Kim Min (Lee Jung 76.), Lee Keun, Nam Tae (Han Kook 86.). Vezetőedző: Stielike
Gólszerzők: – ill. Nam Tae (36.)
Sárga: Shaheen (35.) ill.  Jang Hyun (19.), Nam Tae (42.), Cha Du (70.)
Kiállítás: – ill. –

Meglehetősen visszafogott iramban kezdtek a csapatok, a labda a mezőnyben járt, a kapuk pedig nem forogtak veszélyben, még kósza kísérleteket sem jegyezhettünk fel. A kuvaiti támadósor teljesen ötlettelen volt a koreai fallal szemben, míg Stielike tanítványai azért két ízben okoztak bonyodalmat, egyikből pedig gól is született. A 36. percben remek beadás érkezett a bal szélről, Nam Tae pedig remekül érkezett, s bólintott a kapuba mintegy hét méterről. Bár Hameed beleért a labdába, kiütni azt már nem tudta, így ennek tükrében koreai előnnyel vonultak a felek a félidőre.

A fordulást követően aztán mintha egy új Kuvait érkezett volna a gyepre, minden mindegy alapon, hatalmas rohamba kezdtek Maaloul tanítványai, s csakúgy mint az első meccsen Ausztrália ellen, most is csattant a labda a kapufán, ám ezúttal is kifelé pattant, így maradt a koreai vezetés. Sorra, szinte percenként viharoztak a kuvaiti lehetőségek, ám az egyenlítő találat nem akart összejönni. A 60. percben Al Maqseed eresztett el kiváló löketet, akár a torna gólja is lehetett volna, ha centikkel nem a felső kapufa felett hagyja el a labda a játékteret. Meglepő és erőn felüli teljesítménnyel rukkolt elő Kuvait, ám ez a félidő második felére elillant. Kisebb helyzetek mindkét oldalon kialakultak, ám újabb gól nem született, így Nam Tae gólja döntött, Dél-Korea pedig továbbjutott, igaz azt még nem tudni, hogy az első, vagy a második helyen.

Az A-csoport állása:
1. Dél-Korea – 6 pont (2:0)
2. Ausztrália – 3 pont (4:1)
3. Omán – 0 pont (0:1)
4. Kuvait – 0 pont (1:5)

Még a 2. fordulóban: Ausztrália – Omán

Az AFC Ázsia-kupa góllövőlistája:
2 gólos:
  Al Hajeri, Khalil (Egyesült Arab Emirátusok)
1 gólos: Cahill, Jedinak, Luongo, Troisi (Ausztrália), Cho Young-Cheol, Nam Tae (Dél-Korea), Fadhel (Kuvait), Hajsafi, Shojaei (Irán), Ibrahimi (Katar), Sergeev (Üzbegisztán), Yu Hai (Kína), Endo, Okazaki, Honda, Yoshida (Japán), Kasim (Irak)

Őszi Ádám