Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Allegri nem adja Giovincót!

Javában dübörög az átigazolási piac, és a mellőzött játékosok igyekeznek maguknak olyan állomáshelyet találni, ahol több lehetőséget kaphatnak a bizonyításra. Így van ezzel Sebastian Giovinco, a Juventus támadója is, miközben edzője, Massimiliano Allegri meglepő kijelentést tett a futballistával kapcsolatban.

Kép forrása: sportwitness.ning.com

Kép forrása: sportwitness.ning.com

Nincs elkényeztetve játékpercek tekintetében a Juventus támadója, Sebastian Giovinco, akit egykor még Alessandro Del Piero utódjaként emlegettek a torinói klub szurkolói. A 27 éves játékos megjárta már kölcsönszerződés ellenében az Empoli, és a Parma csapatait is, majd nevelőegyesülete, a Juventus végleg eladta 3 millió euróért a pármai klubnak. Giovinco kiváló évet zárt, 2012-ben, 36 bajnokin 15 gól, és 16 gólpassz volt a mérlege, nem csoda, hogy a Juventus – elátva hibáját – 10 millió euróért visszavásárolta. Joggal hihette hát Giovinco, hogy végre révbe ért, ám csalódna kellett, mindössze peremember lett régi-új csapatában. Idei bajnoki mérlege: 6 meccs, 0 gól, 0 gólpassz. A 90 percet egy alkalommal játszotta végig, a Bajnokok Ligájában 3 meccsen kapott (?) lehetőséget, összesen 7 (!) pernyit. Mára egy nagyon tehetségesnek látszó játékosból, időhúzó csere lett. Nem csoda, ha a játékos ügynöke szeretne mihamarabb csapatot találni a futballistának, és a fél év múlva lejáró szerződés vége előtt. Torinóban nem igen számítanak Giovincóra, és már szóba hozták a Manchester Uniteddel, és az Arsenallal is, de csak pletykaszinten, konkrétumokról még nem esett szó. Ám a Juventus edzője, Massimiliano Allegri kijelentette: Giovinco marad Torinóban.

“Giovinco nem eladó, és kész! Sosem volt eladó, és nem is került szóba, hogy elengednénk. Sokat beszélek vele, és még sosem mondta, hogy el szeretné hagyni a Juventust. Nem nevezném másodhegedűsnek, ha pályára lép, akkor mindig lenyűgözően teljesít, szükségünk van rá.”

Allegri szavai finoman csengenek a fülnek, csak a játékpercek nem akarnak tésztaszerűen dagadni. Bár a tegnap esti kupameccsen Giovinco 65 percet kapott a Verona ellen, nem biztos, hogy a bajnokságban is megkapja a lehetőséget. De ha azt vesszük, hogy két góllal járult hozzá csapata 6-1-es győzelméhez, lassan meg is győzheti Allegrit arról is, hogy tékozlás a padot koptatnia…

Demmel László