Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia Kupa: Honda gólja győzelmet ért Japánnak

Az elvárásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően győzelemmel abszolválta második csoportmérkőzését az AFC Ázsia-kupán japán nemzeti csapata, mely ezúttal Honda büntetőjével kerekedett felül Irak legjobbjain. 

Foto: AAP

Foto: AAP

Irak – Japán 0-1 (0-1)
Helyszín: 
Suncorp Stadion, Brisbane – 14.457 néző
Gólszerzők: – ill.  Honda (23.-büntető)
Sárga lap: Abdul-Zahra (51.), Shakir (61.) ill. Kiyotake (73.), Konno (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

Irak: Hassan – Salim, Khalaf, Shakir, Dawoob – Abdulameer, Kasim, Kalaf (Rashid 82.), Abdul-Zahra, Adnan (Yasin 67.) – Mahmoud (Meram 55.). Vezetőedző: Shenaishil

Japán: Kawashima – Nagamoto, Morishige, Yoshida, Sakai – Hasebe, Endo (Konno 64.), Inui (Kiyotake 63.), Kagawa, Honda (Muto 89.) – Okazaki. Vezetőedző: Aguirre

A mérkőzés mindvégig japán mezőnyfölényt hozott, ám a kapu előterében többnyire elfogyott a címvédő tudománya, vagy Aguirre tanítványai voltak pontatlanok, vagy pedig Hassan kapuvédő volt a helyzet magaslatán. Ami az iraki támadásokat illeti, az első játékrészben mindössze egy kísérletet jegyezhettünk fel, az kaput talált, ám nem volt túlságosan veszélyes, Kawashima könnyedén hárított. A mérkőzés egyetlen találatát Honda jegyezte, az AC Milan kiválósága a 23. percben büntetőből volt eredményes.

Azt nem mondhatjuk, hogy japán ráült az eredményre, de az átütőerő, az elsöprő akarat ma valahogy hiányzott a címvédő játékából. Ennek ellenére sikerült kapott gól nélkül abszolválni a mérkőzést, ahogyan az első, úgy a második félidőben is csak egy kaput találó kísérlete volt Shenaishil tanítványainak. Japán többet kísérletezett, ám Okazaki és társai nem tudtak túljárni Hassanék eszén.

A D-csoport állása 2 forduló után:
1. Japán 6 pont (5:0)
2. Jordánia 3 pont (5:2)
3. Irak 3 pont (1:1)
4. Palesztina 0 pont (1:9)

Az AFC Ázsia-kupa góllövőlistája:
4 gólos:
 Al-Dardour (Jordánia)
3 gólos: Al Hajeri (Egyesült Arab Emirátusok)
2 gólos: Honda (Japán), Khalil (Egyesült Arab Emirátusok), Al Sahlawi (Szaúd-Arábia)
1 gólos: Cahill, Jedinak, Luongo, Troisi, McKay, Kruse, Milligan, Juric (Ausztrália), Cho Young-Cheol, Nam Tae (Dél-Korea), Fadhel (Kuvait), Hajsafi, Shojaei, Azmoun (Irán), Ibrahimi (Katar), Sergeev, Ahmedov (Üzbegisztán), Yu Hai, Wu Xi, Sun Ke (Kína), Endo, Okazaki, Yoshida (Japán), Kasim (Irak), Ryang Y (Észak-Korea), Hazazi, Al Abed (Szaúd-Arábia), Okwunwanne (Bahrein), Rawashdeh (Jordánia), Hbaisha (Palesztina)

Őszi Ádám