Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: “a Kölyök”, az aranylabdás és a három gólgyáros – beharangozó

A hétközi kupaforduló után ismét a rangos bajnoki mérkőzések kerülnek előtérbe Spanyolországban, ezúttal a 19. fordulót rendezik.

laliga1

Péntek este a Cordoba próbál szerencsét. Legutóbbi két győzelmükkel kiverekedték magukat a kieső zónából a Cordoba játékosai, de még nem menekültek meg. Továbbra is pontra, pontokra van szükség a részükről. Az Eibar ellen ez nem is lesz egyszerű, különösen hogy a kis csapat még nem tett le egy esetleges európai kupaindulásról sem (bármilyen fura is ezt leírni.)

Szombat délután egy jó formában lévő csapathoz látogat a Rayo Vallecano. A Rayo legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, és a tabellán is alaposan visszaesett. A Real Sociedad viszont David Moyes érkezésével feljavult: fordulók óta veretlen a csapat, és meccsről-meccsre jobban összeforr a támadósor – bármire képesek lehetnek. Szintén jó ideje veretlen a Valencia is, mely a Real leigázásával igazolta: illik komolyan venni. Az Almeria ellen cél a győzelem: az Almeria 17. épp nem kieső helyen tanyázik a csapat, papíron nincs sok esélyük a Mestallában. Október óta nem talál legyőzőre a Villarreal. A sárgák nem tudnak kikapni, mostani ellenfelük pedig nem tud nyerni. A Bilbao ismét visszaesett, és teljesen kiszámíthatatlan. Egyértelműnek tűnő párosítás, de nehogy hoppon maradjon a Villarreal. A Celta Vigo egy ponttal előzi meg a 10.helyen álló Espanyolt. E mellett azért is lehet érdekes a két csapat küzdelme, mert egyiknek sem megy igazán jól. Egy kicsivel talán kedvezőbbek az előjelek az Espanyol részéről, de a hosszas kudarcsorozatot lezáró Celta veszélyes ellenfél. A Valenciának lőtt gól talán plusz erőket mozgósíthat a játékosokban.

Vasárnap délben a Getafe otthonába látogat a Real Madrid. Cristiano Ronaldo aranylabdát, James pedig Puskás-díjat kapott a hét közben, így a jó kedvre minden ok megvan Madridban. Számolgatni nem érdemes: minden emberi számítás szerint a Real a favorit ezen a találkozón. A városi  rivális a Granadát fogadja. A tegnapi kupameccsen kezdőként lépett pályára Torres, aki két gólt szerzett a Real Madrid ellen, és állítása szerint 200%-os formában van. A Depor látja vendégül az FC Barcelonát. A katalánok a múlt héten jól játszottak, de ezt leszámítva nehéz időszakot él meg a klub. Folyamatos változások, pletykák Messi eligazolásával kapcsolatban, és Luis Enrique veszélyben forgó állása is sok kérdőjelet szolgáltat a meccs előtt, kíváncsian várjuk hogy mit mutatnak majd a Barca sztárjai. A forduló zárásaként két találkozót rendeznek 21:00-kor: Elche-Levante és Sevilla Malaga. Az Elche és a Levante igazi kiesési rangadót játszik. A Levante csak két ponttal előzi meg a szintén kieső helyen álló Elchét, de utóbbi győzött az előző fordulóban, ami a Levanténak már nagyon régen nem sikerült. A Sevilla nem tud veszíteni mostanában. Nem mindig játszanak jól, de kétségtelenül eredményesek, akár csak a Malaga – habár náluk egy Almeriától elszenvedett vereség csúfítja a mérleget.

 Péntek
20:45 Cordoba – Eibar

Szombat
16:00 Real Sociedad – Rayo Vallecano 
18:00 Valencia – Almeria (Sport 2)
20:00 Villarreal – Athletic Bilbao (Sport 2)
22:00 Espanyol – Celta Vigo

Vasárnap
12:00 Getafe – Real Madrid (Sport 1)
17:00 Atletico Madrid – Granada (Sport 1)
19:00 Deportivo La Coruna – Barcelona (Sport 1)
21:00 Elche – Levante 
21:00 Sevilla – Malaga (Sport 1)

Baranyai Balázs