Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia Kupa: Világrekord a kontinenstornán!

Az Ausztráliában zajló Ázsia Kupa eddigi 22 meccsének egyikén sem született döntetlen, ami világrekord, hiszen jelentős futballtornákon még korábban sosem fordult elő, hogy ennyi találkozó után ne lett volna egyetlen pontosztozkodás sem.

Eddig döntetlen-mentes övezet Ausztrália (forrás: toyota-global.com)

Az Ázsia Labdarúgó-Szövetség (AFC) közölte a világrekord hírét. Az Európa-, valamint világbajnokságokkal, Afrika Kupákkal és Copa Americákkal is összevetve az Ázsia Kupát, eddig az 1930-as uruguayi világesemény tartotta a csúcsot, ahol zsinórban 18 meccset játszottak le a nemzeti csapatok úgy, hogy az összecsapások egyike sem végződött döntetlennel. A rekord beállítására szombaton került sor, a csúcs megdöntésére pedig vasárnap, hiszen a kontinenstorna 19. és 20. meccse sem lett iksz, ahogyan a két hétfői találkozó sem, így már zsinórban 22 mérkőzés végződött valamelyik csapat sikerével. Az újabb és újabb rekordok megdöntésére is van még bőven esély, hiszen a kenguruk földjén megrendezett viadal a hónap végéig tart.
Az eddigi nagyszerű hangulatban zajló 22 találkozón egyébként 57 gól esett 179 kapura tartó lövés nyomán, 120 védés mellett.

Nagy Dávid