Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Újabb döntetlen a D-csoportban – videóval

Az Afrika Kupa slágereredménye, az az 1-1 lett a Mali – Elefántcsontpart mérkőzés, de Touréék kis híján megégtek.  

Elefántcsontpart - Mali

Forrás: bbc.com

Mali – Elefántcsonpart: 1-1 (1-0)
Helyszín: Neuvo Estadio de Malabo, Malabo
Játékvezető: B. El Ahrach
G: Sako (7.) ill. Gradel (87.)
Mali: S. Diakité (Berthé 72.) – D. Diakité, Wague, S. Coulibaly, Tamboura – N’Diaye, Sylla, Keita – S. Yatabare, M. Yatabare (Maiga 90+2.), Sako (Tongo Doumbia 78.)
Elefántcsontpart: Gbohouo – Aurier, K. Toure, Bertrand, Kanon (Kalou 83.) – Diomande (Gradel 39.), Y. Toure, Tiote – S. Doumbia, Bony (Tallo 84.), Tiene
Sárga: Tamboura (59.), Keita (77.), Sylla (88.) ill. Tiote (83.)
Piros: – ill. –

A 7. percben már meg is volt a helyzetés Mali válogatottjának, Sambou Yatabare remekül adott be a jobb oldalról, Aurier nem követte Sakot, aki egy pattanás után elemi erővel zúdította a labdát a bal alsó sarokba.Védhetetlen lövés volt. A 21. percben a gólnál hibázó Aurier igyekezett javítani, azonban rossz döntést hozott, ahelyett, hogy visszagurított volna Doumbiának, inkább lőtt, amit Diakite könnyedén megfogott. 1 perccel később megint ő a főszereplő, Tiene beadását fejelte Keitát megelőzve fölé. Az Elefántok megnyomták ezeket a perceket, a 25. minutumban Bony fejelte középre Tiene beadását, Doumbia pedig egy látványos mozdulattal próbálta kapura tenni a labdát, viszont nem találta el azt. A 33. percben nagyon úgy tűnt, hogy Bonyt lerántotta Wague, de büntetőt nem ítélt a játékvezető. A szöglet viszont megtalálta Kolo Toure fejét, akinek a fejesét Diakite a felsőlécre tudta tolni.

A második játékrészben támadott tovább Elefántcsontpart, Gradel beadását Bony fejelte centikkel a kapufa mellé, megúszta Mali. Bony nem adta fel, a 64. percben jó 25-ről eresztett meg egy lövést, ami egy védőről végül szögletre pattant.  Ezt követően egy sajnálatos sérülés történt, Diakité, a mali válogatott kapusa nem tudta folytatni a játékot, Berthé érkezett helyette. A 79. percben az elefántcsontparti kapus kis híján összehozta a második mali gólt, kiejtett egy könnyűnek látszó beadást, amire így majdnem le tudott csapni Mustapha Yatabare, de Kanon tisztázni tudott. Az egyenlítés végül a 87. percben érkezett, Aurier ezúttal remekül készített vissza Gradelnek, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Mali az utolsó pillanatokban még megszerezhette volna a győzelmet, Sambou Yatabare ollózott a tizenhatos vonaláról, de könnyen védett Gbohuo kapus.

https://www.youtube.com/watch?v=sQ3ZvkT6rkg

20:00-tól Kamerun vagy Guinea lépéselőnybe kerülhet, amennyiben valamelyik győz, de még mindenkinek a saját kezében van a sorsa.

A csoport állása:

1) Mali 2 pont (2-2)
2) Elefántcsontpart 2 (2-2)
3) Kamerun 1 (1-1)
4) Guinea 1 (1-1)

Az Afrikai Nemzetek Kupája góllövőlistája:
1 gólos:
 Bola (Egyenlítői-Guinea), Bifouma, Oniangue (Kongó), Aubameyang, Evouna (Gabon), Singuluma, Mayuka (Zambia), Bolasie (Kongói Demokratikus Köztársaság), Ali Moncer, Akaichi, Chikhaoui (Tunézia),  Ramos (Zöld-foki Köztársaság), André Ayew, Asamoah Gyan (Ghána), Diouf, Sow, Mbodji (Szenegál), Manyisa, Phala (Dél-Afrika),  Ghoulam, Slimani (Algéria), Yattara M. (Guinea), Doumbia, Gradel (Elefántcsontpart), Sambou Yatabare, Sako (Mali), Oyongo (Kamerun)
Öngól: Hlatshwayo (Dél-Afrika)

Tereh Balázs