Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-Kupa: Csillaghullás! – Hazai pályán kapott négyet a Chelsea!

Igazi csillaghullásnak lehetett tanúja, aki figyelemmel kísérte az FA-kupa nyolcaddöntőjének szombati mérkőzéseit. A pénteki MU-blama után, még nagyobb meglepetések színtere volt az angol kupasorozat.

Kép forrása: dailymail.co.uk  Nem csak Yeates lépett át Cech kapuson, a Bradford is a Chelsea-n...

Kép forrása: dailymail.co.uk
Nem csak Yeates lépett át Cech kapuson, a Bradford is a Chelsea-n…

Chelsea – Bradford (III.) 2-4 (2-1)
Gólszerzők: Cahill (21.), Ramires (38.) ill. Stead (41.), Morais (75.), Halliday (83.), Yeates (90+4.)
A Premier League listavezetője fogadta a League One 7. helyezettjét, és sok jó nem nézett ki a vendégeknek. Tulajdonképpen csak a Chelsea lehetett saját maga ellenfele. Ugyan a londoniak Courtois, Terry, Hazard, Fábregas, és Diego Costa nélkül álltak fel, még így is az egyik legerősebb európai kezdőcsapattal találkozhattak az érdeklődők. Ennek viszonylag hamar meg is lett az eredménye, egy szöglet után Cahill fejelt a kapuba, amire még a félidő előtt sikerült Ramiresnek rátromfolnia, és máris megnyugtató 2-0-s előnyben voltak a hazaiak. Ám a Bradford nem hagyta magát, egy kis önbizalomnövelés céljából, még a szünet előtt szépítettek. Fordulás után sem volt más a kép mint előtte, a Chelsea hajtotta ellenfelét, és uralta a meccset, majd csereként beállt Fábregas, és Willian is, de ezzel sem juttotak beljebb Mourinho játékosai, mert a 75. percben kiegyenlített a Bradford. Bejött Hazard is a hazaiakhoz, de, hogy mennyire nem ment a második 45 percben a Chelsea-nek azt jelzi, hogy hiába a világsztár cserék, a nagy küzdelemben a vendégek átvették a vezetést kétgólos hátrányból, és máris óriási bajban voltak a kékek. Hiába hajtottak a döntetlenért Hazardék, végül a Bradford megszerezte negyedik gólját is, így hatalmas meglepetésre a vendégcsapat kiejtette az FA-kupából a világ egyik legerősebb futballcsapatát. A Chelsea számára pedig ideje elgondolkodni, mert az utóbbi időben igen haloványan játszik a londoni csapat, a Liverpool elleni Ligakupa meccsen is csak statisztaszerepet kaptak, és a szerencsének köszönhették, hogy nem szenvedtek több gólos vereséget, míg most nem úszták meg ennyivel. Egy hét múlva pedig jön a City elleni rangadó, utána pedig a PSG elleni BL nyolcaddöntő. Egyik sem lesz könnyebb meccs, mint a mai volt…

Derby County (II.) – Chesterfield (III.) 2-0 (1-0)
G: Bent (20.) , Hughes (82.)

A Derby County az egy osztállyal lejjebbről érkező Chesterfieldet fogadta, és a „Kosok” az elmúlt évek legnagyobb fogása által meg is szerezték a vezetést. Darren Bent alighanem gyorsan beveszi a Derby szurkolók szívét. A mérkőzés képe alapján nem sok esélye volt a Fieldnek, olyannyira, hogy már a második félidő elejétől tartalékolhatott a Derby, és a meccs végén egy újabb góllal lezárták a párharcot, és kivívták a továbbjutást.

Southampton – Crystal Palace 2-3 (2-3)
G: Pellé (9.), Dann (öngól – 16.) ill. Chamakh (11., 39.), Sanogo (21.)

Két Premier League csapat találkozott egymással, és szinte minden a hazaiak győzelmét vetítette előre. Utóbbi négy mérkőzésükből négyet a Soton nyert, és a jelenlegi idényben is óriási a különbség a csapatok között a hazaiak javára. Gyorsan bele is csaptak a csapatok, Pellé már a 9. percben megszerezte a vezetést Ronald Koeman csapatának, ám mindössze két perc kellett, hogy az ex-arsenalos Chamakh kiegyenlítsen. A gólváltás nem apadt itt el, mert újabb tíz perc elteltével már 2-2 állt az eredményjelzőtáblán, és a látványos támadófoci eredményeként a félidő vége előtt Chamakh duplájával már a vendégeknál volt az előny. Hogy mennyire jó választás volt Alan Pardew a Palace kispadjára, azt talán ez a meccs is igazolja, mert az idén csak ritkán elkapott Southampton ezen a napon nem volt győzelemre ítélve, főként Pardew remek taktikájának, és a Palace védőinek köszönhetően. A londoni kiscsapat ezzel továbbjutott, és várhatja az FA-kupa negyeddöntőjének sorsolását.

Sunderland – Fulham (II.) 0-0 – újrajátszás következik
Kiállítva: Rodwell (66.)

A Sunderland idei teljesítménye igencsak felemás, így nem lehettek biztosak a dolgukban a Championship középmezőnyében elhelyezkedő Fulham ellenében. A két csapat nem igyekezett elkápráztatni a nézőket, igen unalmas, és eseménytelen első félidő után, ugyanott folytatták a másodikban. A biztonságra rendezkedett be mindkét csapat, ennek eredménye az lett, hogy a Fulham otthonába vár egy újrajátszás a csapatokra.

Tottenham Hotspur – Leicester City 1-2 (1-0)
G: Townsend (büntető – 19.) ill. Ulloa (83.), Schlupp (90+2.)

Hiába áll a PL utolsó helyén a Leicester, nem mehetett biztosra a hazai Tottenham sem, bár előzetesen a londoniak voltak az esélyesek. Bele is kezdtek a Spurs játékosai, és végül jött szokásos büntető is, amit Townsend értékesített. Az első félidőben a vendégek csak a sárga lapokat gyűjtötték, így a Spursnek nem kellett aggódnia. A második félidő is szinte eseménytelenül telt el, amikor egy csapásra megváltozott minden. Leonardo Ulloa a 83. percben előbb kiegyenlített, majd a ráadás utolsó percében Schlupp góljával már a Liecesternél volt az előny. A Tottenham számára már nem maradt idő az egyenlítésre, pedig még a csodafegyver Harry Kane-t is bevetették. Ezzel a vereséggel véget ért a Spusr számára az FA-kupa, a Leicester pedig bízhat egy jó kupaszereplésben, ha már a bajnokságban csak szenvednek.

További program és lejátszott meccsek (FA-Kupa 4. forduló):

Péntek:
Cambridge United (IV.) – Manchester United 0-0 – újrajátszás

Szombat:
Blackburn Rovers (II.)
 – Swansea 3-1
Preston (III.) – Sheffield United (III.) 1-1 – újrajátszás
Birmingham City (II.) – West Bromwich 1-2
Cardiff City (II.) – Reading (II.)1-2
Manchester City – Middlesbrough (II.) 0-2
Southampton – Crystal Palace 2-3
Chelsea – Bradford (III.) 2-4
Derby County (II.) – Chesterfield (III.) 2-0
Sunderland AFC – Fulham (II.) 0-0 – újrajátszás
Tottenham – Leicester 1-2
jan. 24. 18:30 Liverpool – Bolton Wanderers (II.)

Vasárnap:
jan. 25. 15:00 Bristol City (III.) – West Ham United
jan. 25. 16:00 Aston Villa – Bournemouth (II.)
jan. 25. 17:00 Brighton & Hove Albion (II.) – Arsenal

Hétfő:
jan. 26. 21:00 Rochdale (III.) – Stoke City

Demmel László