Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hatot vágott a Barca, Messi és Neymar is duplázott – videóval

Döcögős kezdés után hengerelt a katalán óriás a La Liga 20. fordulójában. Az Elche rövid időn belül harmadszor is csúnyán kapitulált Enrique csapatával szemben. 

1900795_10153198924699305_4765443874787855103_o

Elche – Barcelona 0-6 (0-1)
Helyszín:
 Estadio Manuel Martínez Valero, Elche
Gólszerők: – ill. Pique (35.), Messi (55.-büntető, 88.), Neymar (69., 71.)
Sárga lap: Cisma (20.), Niguez (27.), pelegrini (35.), Jonathans (40.), Fajr (41.), Lombad (79.) ill. Mascherano (62.), Jordi Alba (66.)
Kiállítás: Fajr (58.) ill. –

Elche: Tyton – Suarez, Roco, Pelegrin, Cisma (Albacar 61.) – Gonzalez (Lomban 70.), Pasalic, Rodriguez, Fajr, Niguez (Coro 82.) – Jonathas. Vezetőedző: Segura

Barcelona: Bravo – Jordi Alba (Busquets 70.), Bartra, Pique, Montoya – Rafinha, Mascherano (Adriano 70.), Xavi (Sergi Roberto 72.)- Neymar, Messi, Perdi. Vezetőedző: Enrique

Meglepően tartalékos kezdőcsapatot küldött Enrique mester a pályára, Dani Alves, Busquets, Iniesta és Suarez is csupán a kispadon kezdett. Ez meg is látszott a katalánok játékán, a szokásos labdabirtoklás megvolt, ám a kulcspasszok rendre hiányoztak a kapu előterében. A 14. percben Jordi Alba nyithatta volna meg a gólok sorát, kapáslövése azonban ha csak centikkel is, de a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezt leszámítva a katalánok rendre csak pontrúgásból tudtak veszélyt teremteni, míg Fajr révén akár kétszer is vezetést szerezhetett volna az Elche, mely rendkívül taktikusan és sportszerűtlenül játszott, ezt jelzi a gyorsban kiosztott öt hazai sárga. A 35. percben aztán rezgett a háló, egy szabadrúgást követően a beívelt labda Piquet találta meg, az egykoron csatárnak tanuló védő pedig nem hibázott.

A fordulást követően az Elche felvállalt egy nyílt sisakos támadójátékot, és újfent beigazolódott, hogy ez a katalánok ellen nem túl nyerő. Az 54. percben Pelegrin rántotta le Neymart, teljesen egyértelmű volt az eset. Az ítélet végrehajtó Messi volt, az argentin magabiztosan, az elmozduló kapussal ellentétes irányba gurította a játékszert. Két minutummal később aztán a hazaiak addigi legjobbja Fajr kapta meg második sárgáját, így megfogyatkozott a hazai csapat. Szegény embert még az ágy is húzza, avagy Cisma sérülés miatt kényszerül elhagyni a játékteret. A 62. percben kis híján Pedro is beköszönt. ám kísérletét Tyton bravúrosan hárítani tudta. Húsz perccel a meccs vége előtt aztán jöttek Neymar percei, előbb a 69., majd a 71. percben láthattunk remek Messi-Neymar összejátékoz, mindkétszer az argentin volt az előkészítő, míg a brazil csillag a befejező. Idő közben Enrique gyorsan megejtett három cserét, az Elche játékosai pedig már nagyon várhatták a meccs végét. Itt azonban még nem volt vége a Barca gólok sorának, az i-re a pontot Messi rakta fel a 88. percben. Az argentin klasszis remekelt, két gólja mellett két gólpasszt is jegyzett.


Elche vs Barcelona 0-6 All Goals And Highlights… by Sportvideos

Őszi Ádám