Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lazio lesöpörte a Milant – Mexés erre fojtogatással válaszolt

A Lazio könnyed győzelemmel avatta a klub 115. évfordulójára gyártott mezt, a fővárosiak a Milant ütötték ki 3-1-re. A találkozó végén Philippe Mexésnél teljesen elszakadt a cérna, a francia bekk a hazaiak kapitányát fojtogatta.

lazio milan

Lazio – AC Milan: 3-1 (0-1)
Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Paolo Silvio Mazzoleni.
Lazio: Marchetti – Basta, Cana, de Vrij (Mauricio 69.), Radu – Cataldi, Biglia, Parolo – Candreva, Klose (Djordjevic 74.; Keita 83.), Mauri. Vezetőedző: Stefano Pioli.
AC Milan: D. Lopez – Abate, Mexés, Alex, Armero – van Gingel (Pazzini 55.), Montolivo, Poli (Muntari 83.) – El Sharaawy, Ménez, Bonaventura (Cerci 52.). Vezetőedző: Filippo Inzaghi.
Gólszerzők: Parolo (47., 81.), Klose (51.) ill. Ménez (4.)
Sárga lap: Radu (2.), Biglia (35.), Cataldi (39.), Mauir (90+2.) ill. Alex (3.), Poli (10.), Armero (43.)
Kiállítva: Mexés (90+1.)

A találkozó nagyon jól kezdődött a lombardok számára, Dusan Basta vesztett labdát, Jérémy Ménez pedig félpályás szólót bemutatva ballal a hosszú alsóba lőtt, 0-1. Ezt követően a vendégek azonban átvették a statiszta szerepét, teljesen a hazaiak szabták meg a játék ritmusát, de a gól még nem akart összejönni nekik, hiába próbálkozott több ízben is Miroslav Klose. Filippo Inzaghi tanítványai nemegyszer fellélegezhettek, Philippe Mexés Stefano Mauri lerántásánál nyugodhatott meg.

A fordulás után ellenben már nem volt kegyelem, Marco Parolo érkezett nagyon jól egy jobb oldali beadásra, és kapásból a hálóba bombázott, 1-1. Négy perccel később pedig már a Lazionál volt az előny, Riccardo Montolivo ajándékozta meg egy labdával Klosét, aki élt is a lehetőséggel, és a bal alsóba helyezett, 2-1. Inzaghi ezt követően bevetette Alessio Cercit és Giampaolo Pazzinit is, de a kettős sem tudott sokat lendíteni a lombardok játékán.

A hajrára fordulva bosszankodhatott egy keveset Stefano Pioli, előbb Stefan de Vrijt vesztette el sérülés miatt a tréner, majd Filip Djordjevicet is, de a támadó azért levonulása előtt egy igen fájdalmasra sikeredett gólpasszt is bemutatott. A 81. percben a szerb játékos nagyon szerencsétlenül ért a labdába, de éppen így adott gólpasszt Parolónak, aki duplázni tudott, 3-1.

A végére Mexésnél teljesen elszakadt a cérna, a bekk előbb pirosat kapott Mauri megütéséért, majd a lap felmutatását követően ámokfutást rendezett, nekiesett a vendégek kapitányának, majd fojtogatni kezdte a rutinos középpályást. A Lazio végül győzelemmel avatta új szerelését, Inzaghi ellenben a klub történelmének legrosszabb januárját tudja felmutatni a lombardoknál.

https://www.youtube.com/watch?v=wBk5I-JxbWM
https://www.youtube.com/watch?v=nR1fC0TyjgI

Cagliari – Sassuolo: 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Rossettini (20.), Cop (79.) ill. Rossettini (76. – öngól)
Kiállítva
: Acerbi (88. – Sassuolo)

A szárdok a játékrész derekához közeledve meglepték a Sassuolót, Joao Pedro szögletére érkezett kitűnő ütemben Luca Rossettini, és a kapuba bólintott, 1-0. A vendégek már a fordulás előtt válaszolhattak volna, Simone Zaza bólintását azonban Zeljko Brkic bravúrral hárítani tudta.

A második játékrész elején Domenico Berardi volt kissé pontatlan, majd Joao Pedro találta telibe a keresztlécet, negyed órával a vége előtt ellenben már ismét rezgett a háló, Rossettini volt újfent eredményes, ennek a találatnak azonban nem nagyon örülhetett a hazaiak játékosa, 1-1. A szárdok új igazolása, Duje Cop azonban gyorsan válaszolt, a 79. percben Daniele Dessena átadását váltotta gólra a horvát támadó, 2-1. A végén még egy csapás érte a Sassuolót, Francesco Acerbi gyűjtötte be második sárga lapját, a védőnek így pedig biztosan ki kell hagynia az Inter elleni bajnokit.

R@mbo