Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter a mérkőzés mellett két védőjét is elvesztette

Az Interből hiányzott az átütőerő, ennek pedig nagyon komoly következményei lettek, Roberto Mancini tanítványai ugyanis a hajrában buktak a Torino ellen. A milánóiak ráadásul két védőjüket is elvesztették.

Kép forrása: Facebook/Inter

Kép forrása: Facebook/Inter

Inter – Torino: 0-1 (0-0)
Gólszerző: Moretti (90+4.)

A találkozó elején a milánóiak kapták el jobban a ritmust, előbb Fredy Guarín durrantott mellé, majd Lukas Podolski tesztelte egy balos lökettel Daniele Padellit. Ezt követően is a hazaiak irányítottak, Rodrigo Palacio egy ízben veszélyesen is tekert a kapu elé, de komolyabb helyzet nem lett a lehetőségből. A vendégek szinte teljesen a Josef Martinezre felrúgott labdákra alapoztak volna, az ifjú támadónak azonban sok volt a Nerazzuri védelme. Roberto Mancini a játékrész végén aztán bosszankodhatott, ismét kidőlt egy középső védője, ezúttal Marco Andreolli nem tudta folytatni.

A fordulás után Padelli gyorsan két védést is bemutatott, előbb Mauro Icardi, majd Podolski próbálkozását semlegesítette a hálóőr. Az 55. percben aztán újabb csapás érte az Intert, Danilo D’Ambrosio is kidőlt, az ő helyét az új igazolás, Xherdan Shaqiri vette át. A továbbiakban már a Torino is megmutatta magát, előbb Martinez fejelt mellé, majd Cristian Molinaro tesztelte Samir Handanovicot. Az Interből hiányzott az átütőerő, ennek pedig a hosszabbításban meg is lett az eredménye, Emiliano Moretti érkezett jól egy szögletre, és el is döntötte a három pont sorsát, 0-1.

Hellas Verona – Atalanta: 1-0 (0-0)
Gólszerző: Saviola (53.)

Az első játékrészben még nem volt szerencséjük a veronaiaknak, előbb Javier Saviola, majd Luca Toni puskázott el egy-egy ígéretesnek tűnő helyzetet. A fordulás után ellenben már beköszönt az argentin támadó, Lazaros Christodoulopoulos labdáját jutatta a hálóba, 1-0. Nem sokkal később Luca Toni mindent eldönthetett volna, de nagy helyzetben gyenge megoldást választott a rutinos játékos, majd Saviola is hibázott, közvetlen-közelről tévesztett célt a klasszis. A végén Giuseppe Biava egy fejessel még egyenlíthetett volna, de pontatlan volt a bekk, így pedig a Hellas örülhetett.

R@mbo