Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA Kupa: A Vasárnapi játéknapon nem történt meglepetés

Az FA Kupa negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján nem történt meglepetés, nem úgy, mint a szombati napon..

arsenalfc.com

arsenalfc.com

ANGLIA
FA KUPA
4. FORDULÓ

Brighton – Arsenal 2-3 (0-2)
G: O’Grady (50′), Baldock (75′) ill. Walcott (2′), Özil (24′), Rosicky (59′)

Az Arsenal volt természetesen az esélyesebb csapat, de a tegnap történtek után bármit ellehetett képzelni ezen a találkozón is. Az Arsenal viszont, ha érezte, hogy gond van mindig odatette magát. Az első gól nagyon hamar jött, Walcott szép egyéni akciója után be is talál, 0-1! Az ágyúsok ezután könnyedén, megerőltetés nélkül gurigáztak, azonban érezték, hogy kell még egy második találat, és jött is! Rosicky óriási passza után Özil higgadtan értékesíti helyzetét, 0-2! Özil a sérülése óta először játszott és góllal tér vissza.
A második játékrész elején azonban a remekül futballozó O’Grady szépít egy szép surranó pályán kapuba jutó lövéssel, 1-2! Azonban az Arsenal érezte a veszélyt és ismét két gólra növeli előnyét. Rosicky volt ismét az egyik főszereplő, Girouddal játszott szépen össze egy labdaszerzés után, és a “Cseh vitéz” a végén rúg egy gyönyörű kapásgólt, 1-3! A Brighton még az utolsó 15 percet izgalmassá tette, ugyanis egy szép kiugratás után Baldock talál be, 2-3! Az ágyúsok ezután már komolyan vették a találkozót, és levédekezték a maradék negyedórát, így a mai napon nem történt óriási meglepetés.

Aston Villa – Bournemouth 2-1 (0-0)
G: C. Gil (51′), A. Weimann (71′) ill. Wilson (90+3′)

A napon talán ez volt a leginkább háromesélyes mérkőzés. A másodosztály éllovasa a Bournemouth remek teljesítményt nyújt mindenki csodálatára. Az Aston Villa viszont nem azt hozza eddig amit elvárnak tőle. A góllövéssel pedig igencsak hadilábon áll a hazai gárda. Azonban ma egész jól játszottak, és végül 2-1-re győztek. A második félidő elején Gil, majd amikor már a vendégek majdnem egyenlítettek, akkor jött a 2. találat, így el is dőlt a továbbjutás. A mérkőzés utolsó perceiben még Wilson szépített, de többre nem tellett a Bournemouthtól, így az Aston Villa léphetett tovább az 5. fordulóba.

Bristol City – West Ham 0-1 (0-0)
G: – ill. D. Sakho (81′)

Egyértelműen a kalapácsosok voltak az esélyesebbek, és a csereként beállt Sakho révén a hajrában szerzett egyetlen gólocskával tovább is jutott a londoni csapat. Itt sem állt távol az, ami tegnap történt, egy óriási meglepetés. De a West Hamnél kijelentették, hogy az egyik cél a legjobb 4 közé jutás az FA kupában. Hosszú még az út, de most már a legesélyesebbek közé lépett elő a gárda.

További program és lejátszott meccsek (FA-Kupa 4. forduló):

Péntek:
Cambridge United (IV.) – Manchester United 0-0 – újrajátszás

Szombat:
Blackburn Rovers (II.)
 – Swansea 3-1
Preston (III.) – Sheffield United (III.) 1-1 – újrajátszás
Birmingham City (II.) – West Bromwich 1-2
Cardiff City (II.) – Reading (II.)1-2
Manchester City – Middlesbrough (II.) 0-2
Southampton – Crystal Palace 2-3
Chelsea – Bradford (III.) 2-4
Derby County (II.) – Chesterfield (III.) 2-0
Sunderland AFC – Fulham (II.) 0-0 – újrajátszás
Tottenham – Leicester 1-2
Liverpool – Bolton Wanderers (II.) 0-0 – újrajátszás

Vasárnap:
Bristol City (III.) – West Ham United 0-1
Aston Villa – Bournemouth (II.) 2-1
Brighton & Hove Albion (II.) – Arsenal 2-3

Hétfő:
jan. 26. 21:00 Rochdale (III.) – Stoke City

Szajevics Patrik