Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferencváros: Vargát és Hajnalt dicsérik

Azért nem mindennapi, hogy két friss igazolás már az első két mérkőzésen húzóembere együttesének. Igaz ez akkor is, ha szimplán csak tesztmeccsekről van szó. Hajnal Tamás és Varga Roland eddig maximálisan meghálálta a bizalmat.

Rászolgált a dicséretre Hajnal Tamás. - fotó: nso.hu/Szabó Miklós

Rászolgált a dicséretre Hajnal Tamás. – fotó: nso.hu/Szabó Miklós

Egyre jobban érzik egymást Gera Zoltánnal. Ezt akkor is fontos leírni, ha ezúttal nem együtt voltak a pályán, illetve a válogatottban már sokszor futballoztak egymás mellett. Természetesen Hajnal Tamásról van szó, aki tizenhét esztendei légióskodás után, decemberben kötelezte el magát a ferencvároshoz. A rutinos középpályás már az Iváncsa elleni összecsapáson megcsillantotta kivételes képességét, majd a szombat délutáni, Senica elleni összecsapáson is a zöld-fehérek egyik legjobbja volt, míg Thomas Doll le nem cserélte.

A Győrből érkező Varga Roland esete teljesen más, ugyanis volt újpestiként triplán kell bizonyítania, de az eddig látottak alapján nem lesz nehéz elhallgattatni a kritikus hangokat. A három szerzett góllja – kettő az Iváncsa, egy a Senica ellen – önmagáért beszél. Thomas Doll is éppen ezt emelte ki minap. „Jó, hogy az új játékosaink ismét betaláltak. Ez fontos a beilleszkedéshez és a csapaton belüli tisztelethez. Mindig jó, ha jó teljesítményeket láthatunk, erős a konkurenciaharc a kezdőcsapatba kerülésért – fogalmazott a német tréner, aki utalt a Senica elleni tizenegyesre is. – Aki jól érzi magát, az lövi. A fiúk eldöntik a pályán, nekem edzőként ilyen esetekben is bíznom kell bennük. Persze ha konfliktus lenne belőle, akkor közbelépnék, és felállítanám a sorrendet.”

Kellemes meglepetést nyújtott Csilus Ádám teljesítménye, aki egyedüliként futballozta végig a Senica elleni összecsapást, ráaádus támadó középpályásként a védelemeben. Vele kifejezetten elégedett volt Doll. „Játszott a védelem jobb és bal oldalán is, talán ezek közül lesz valamelyik az új pozíciója, elvégre sok támadó szellemiségű játékost vezényeltek már hátra.”

Hasonló véleményen van Gera Zoltán is, aki méltán tekinthető a klub újkori emblematikus figurájának. A nyáron Angliából hazatért középpályás szerint Varga Roland nyeresége lehet a tavaszi Ferencvárosnak. „Kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen a szlovák harmadik helyezett nem tekinthető gyenge ellenfélnek. Jó csapat ellen sikerült tehát remekül futballoznunk ma délután. Sikerült sokszor kombinatívan játszanunk, nagy helyzeteket kialakítanunk, amelyekből pedig szép gólokat szereztünk. Gyorsan játszottunk, megvoltak a labda nélküli futások, két hét után nagyon biztatónak látom a csapatot. Látszik az is, hogy Varga Roland tehetséges játékos, nagy nyeresége lehet a Fradinak” – nyilatkozta a zöld-fehérek huszasa a Senica elleni meccs lefújása után a fradi.hu-nak.

Gavalovits Sándor