Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A tizenegyesölő ismét villant – videóval

A 20. forduló rangadóját rendezték ma este a La Ligában, ahol a Valencia együttese fogadta a Sevillát a Mestallában. A végig feszült összecsapás bőven tartogatott izgalmakat és fordulatokat is.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A negyedik helyért őrült harc folyik a Valencia és a Sevilla között már hosszú fordulók óta, most pedig a pályán is lemérhették hogy ki a jobb. Mindkét csapat kitűnő formában volt a találkozót megelőzően, így nem volt egyértelmű esélyes. A hazai pályán játszó Valencia azért otthon okkal reménykedett egy jó eredményben, aminek már az első percekben is jelei mutatkoztak: egy sevillai védőkavalkád esélyt kínált számukra a vezetés megszerzésére, de végül megúszta kapott gól nélkül Beto.Ezek után gyorsan összekapta magát a Sevilla, kiegyenlítődött a játék. Sokáig nagyobb helyzetek nélkül folyt a harc a labdáért a pálya középső részén, a két védelem egészen jól állt akkor a lábán. Egy teljesen ártatlannak tűnő szituációban azonban minden megváltozott: Negredo egy rúgást követően a földre került, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Dani Parejo szokásához híven ezt ki is használta, a Sevilla pedig futhatott az eredmény után.

http://www.dailymotion.com/video/x2fkf5b_daniel-parejo-1-0-penalty-kick-valencia-sevilla-25-01-2015-hd_sport

A sevillai támadások nem voltak elsöprőek. Kevés támadó helyezkedett elöl, így ha lett volna lehetőség egy veszélyes akcióhoz, akkor sem tudtak komoly erőt kifejteni. A másik oldalon főleg a középpálya muzsikált szépen: Parejo, Fuego és Andre Gomes kiemelkedett a mezőnyből. A Sevilla próbálkozott, ahogy csak tudott és végül ebből lett a baj: Egy pontrúgást követően nem futottak elég gyorsan vissza a vendég védők, és ezt a Valencia egy gyors kontrával használta ki. Rodrigo indult meg, aki középre passzolt, onnan pedig az üresen érkező Parejóhoz került a játékszer, aki nem hibázott.

http://www.dailymotion.com/video/x2fkfz6_daniel-parejo-2-0-valencia-sevilla-25-01-2015-hd_sport

 

Parejo duplája komoly jelzés volt a Sevillának, akik továbbra is keresték a fogást ellenfelükön. A Valencia játékosai mintha egy kicsit hátradőltek volna, és ezt kihasználva a Sevilla azonnal veszélyesebbé vált. Nem is kellett sok idő számukra egy szépítő gólhoz: Figueras előbb a saját kapuja előtt hozott össze egy tizenegyest, most pedig ő maga harcolt ki egyet a másik oldalon. A labda mögé Bacca állt, aki simán bevágta a labdát a nagy tizenegyesölő Diego Alves kapujába. Alves minden praktikát bevetett, de összességében kicsit túlbonyolította ezt a rituálét, Baccának nem volt nehéz dolga.

http://www.dailymotion.com/video/x2fkg8y_carlos-bacca-2-1-penalty-kick-valencia-sevilla-25-01-2015-hd_sport

Az első félidő hajrája kiegyenlített játékot hozott. Sok műesés tarkította a játékot, sokat szerepelt a játékvezető. A lefújást megelőzően viszont nem várt dolog történt. A valenciai védelem közepén gyengén játszó Musztafi és Otamendi egyaránt szabálytalanságot követett el, utóbbiért pedig ismét büntetőt fújt a bíró. Megismétlődött tehát Bacca és Alves párharca, ami ezúttal más eredményt hozott. Alves ezúttal középen maradt, majd remekül érezte meg az irányt, és lábbal hárította a bal sarokba tartó lövést.

http://www.dailymotion.com/video/x2fkgm7_carlos-bacca-missed-penalty-kick-valencia-sevilla-25-01-2015-hd_sport

A második félidő már jobb játékot hozott mindkét csapat feljavult, és kevesebb hibával játszott. Az 56. perc viszont sorsfordítónak bizonyult: egy szép akció végén Fuego volt eredményes, mert nem fogták őt eléggé. A Sevilla védő kicsit nagy követési távolságot tartottak, ami ezúttal megbosszulta magát. A folytatás változatosra sikerült. Többet volt a labda a Sevillánál, de a kapu előtt a Valencia villogott, Nagyon feküdt a kontrajáték a fehér mezeseknek, de számtalan helyzetükből nem tudtak betalálni. Az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, nem tudták bevinni a mindent eldöntő gólt.

http://www.dailymotion.com/video/x2fkj2x_javi-fuego-goal-valencia-3-1-sevilla-3-1-la-liga-2015_sport

A meccs utolsó harmadában még erőlködött a Sevilla,de nem járt sikerrel. Egyre inkább vergődéssé vált a pályán mutatott játékuk, és a Valencia sem tudta bevinni a végső döfést. Igaz erre két gólos előnyük miatt nem is volt szükség. A Valencia végül megérdemelten nyert, két gólos sikerével pedig megelőzi a Sevillát a táblázaton. A jövő héten a Valencia a Malaga, a Sevilla pedig az Espanyol ellen bizonyíthat.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Valencia – Sevilla 3:1
G: Parejo (18., 32.), Bacca (36.), Fuego (56.)

Baranyai Balázs