Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az Espanyol remekel hazai pályán; a Bilbaónak még mindig nem megy

A Spanyol labdarúgó bajnokság 20. fordulójának vasárnap déli, késő délutáni, és kora esti meccsein két iksz és egy hazai győzelem született.

laliga1

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISION
20. FORDULÓ

Deportivo La Coruna – Granada 2-2 (2-1)
G: J. Rodriguez (34′), L. Perez (38′) ill. Riki (7′), R. Ibanez (83′)
Kiállítva: L. Farina (87′ – Depor)

Két kiesés ellen küzdő csapat, így egyértelmű, hogy egyik gárda sem lehet elégedett az 1 ponttal. A Deportivo jobban akarta a győzelmet, de a rossz kezdet és a gyenge hajrá miatt csak egyetlen pontot sikerült otthon tartani. A Depornál volt a lélektani előny, hiszen négy perc alatt fordítottak 0-1-ről, de elégedettek voltak a 2-1-gyel, és erre rá is fáztak, hiszen a 83. percben beköszönt Ibanez. A végelszámolásnál mindkét csapatnak hiányozni fog ez a két pont.

Athletic Bilbao – Malaga 1-1 (0-0)
G: San José (70′) ill. J. Guerra (78′)

A Bilbao borzasztó szezont fut, míg a Malaga remeket, de az elmúlt három meccséből csak két pontot gyűjtött be. És most sem lett meg a három pont, de azt hiszem ez esetben nem is bánkódnak emiatt, ellenben a hazaiakkal. A vezetést San José szerezte meg egy szöglet után, és úgy nézett ki minden, hogy a 3 pont a hazai gárdáé lesz. Nyolc perccel később azonban egy remek jobboldali támadás után a kapu elé lőtt labdába Javi Guerra kotor bele, ezzel kialakítja az 1-1-es végeredményt.

Espanyol – Almería 3-0 (2-0)
G: Stuani (37′ 40′), Caicedo (74′) ill. –
Az Espanyol hazai környezetben az egyik legjobb a ligában, az Almería pedig nagyon jó idegenben, de így is a katalán gárda volt az esélyesebb. A házi gólkirály Stuani az első félidő hajrájában duplázott, majd az ecuadori Caicedo is betalált, ezzel eldöntve a találkozót. A vendégek ezzel a vereséggel a kieső 18. helyen várhatják a következő fordulót.

Szajevics Patrik