Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: A Lazio újra elkalapálta a Milant – Inzaghi alatt inog a kispad?

Három napon belül másodjára verte meg a Lazio a Milant, ez elődöntőt ért a rómaiak számára a kupában. Filippo Inzaghi meg mindeközben aggódhat, hiszen hiába nyilatkozta Ménez, hogy a játékosok mögötte állnak, ha nem jönnek az eredmények, nem fog sokáig a Rossoneri vezetőedzője lenni a korábbi lesipuskás támadó.

Pazzini keze és a labda - Forrás: facebook.com

Pazzini keze és a labda – Forrás: facebook.com

Milan – Lazio: 0-1
G: – ill. Biglia (bün. 38.)
Kiállítva: – ill. Cana (45.)

Az első lehetőség nem egy kidolgozott akcióból született, Abate gurított röviden haza, amire lecsapott Klose, elvitte Abbiati mellett, majd kiszorított szögből már nem tudta befejezni a helyzetet. Nem sokkal később Riccardo Montolivo valószínűleg góltól mentette meg csapatát, Konko fejesére csapott volna le Parolo a kapu előtt, de Montolivo észlelte a veszélyt, és elhárította azt. A 33. percben jelezte a Milan először, hogy ők is pályán vannak, Cerci lövésénél volt szükség Berisha tudására, hogy ne kerüljön  hátrányba a római együttes. 5 perccel később viszont már a túloldalon örülhettek, Biglia szabadrúgását követően Albertazzi ért kézzel a labdához, amiért a bíró tizenegyest ítélt. A büntetőt Biglia magabiztosan értékesítette, amivel nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Az út azonban nem tűnt simának a meccs végéig, ugyanis Cana összeszedte második sárgáját, amiért elkövetett egy fölösleges szabálytalanságot Ménezzel szemben a félidő végén.

A csereként beállt Novaretti a második félidőben nagyot mentett, Abate beadása tartott vészesen Pazzini felé, de a mexikói hátvéd lekapcsolta az átadást, így nem született gól. A 68. minutumban Pazzini már örült, azonban túl korán, mert hiába lőtt csodás gólt, kézzel szelidítette meg a labdát előtte.  Keita a 78. percben mindent eldönthetett volna, lövése a bal kapufán csattant. A hosszabbítás perceiben Cercinek összejött az egyenlítés, lesről. A visszajátszások megmutatták, hogy a döntés helyes volt, még akkor is, ha csak nagyon kevesen múlt a dolog.

A Lazio ezzel továbbjutott az elődöntőbe, ahol az Inter vagy a Napoli lesz az ellenfele.

Tereh Balázs