Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: A Tottenham londoni derbit varázsolt a döntőből!

Kedd este véglegesé vált, hogy a Liverpool legyőzésével a Chelsea lesz az Angol Ligakupa egyik résztvevője, és már csak 24 órát kellett várni, hogy ellenfele is legyen a londoni kékeknek. Nos, egy dán fiatalember jóvoltából, nem akármilyen párosítás alakult ki a döntőre!

Kép forrása: dailymail.co.uk  Eriksen duplájával döntős a Tottenham!

Kép forrása: dailymail.co.uk
Eriksen duplájával döntős a Tottenham!

Sheffield United – Tottenham Hotspur 2-2 (0-1)
Gólszerzők: C. Adams (77.,79.) ill. C. Eriksen (28.,88.)
Továbbjutott: 3-2-es összesítéssel a Tottenham Hotspur.

Az egy héttel korábbi londoni mérkőzésen a Tottenham csak nagyon nehezen tudta feltörni a vendégek védelmét, és az 1-0-ás előnyért igencsak meg kellett szenvednie. Hogy mennyire komolyan veszi Mauricio Pocchettino és csapata a Ligakupát, azt jelezte, hogy a Spurs a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, így nem hagyva nyitott kaput a Sheffield United előtt arra, hogy könnyebbé tegyék számukra a hazai mérkőzést. Ám arra, hogy valami igazán komoly eseményt feljegyezhessünk, egészen a 28. percig kellett várni. Ekkor a Tottenham dán középpályása, Christian Eriksen végezhetett el szabadrúgást a kaputól 25 méterre, és ugyan a szög egy ballábas játékosnak szerencsésebb lett volna, azért jobbal is szépen be lehetett a felsőbe tekerni. Összesítésben már 2-0 volt ekkor a Spurs javára, és a Sheffield egyre távolabb került egy nagy álomtól.

A második félidőre aztán nagyot fordult a játék addigi képe. A Sheffield átvette az irányítást, és hazai pályán igyekezett jobban megbecsülni a labdát, míg a Tottenham kényelmesen hátradőlhetett magabiztos előnye tudatában, és szinte fotelből nézte a hazai támadásokat. Így ment ez egészen a 77. percig, amikor is a négy perccel korábban becserélt Che Adams előbb kiegyenlített, majd két perccel később a második gólját is megszerezve, már a vezetést is megszerezte másodosztályú csapatának. Az állás 2-1, összesítésben 2-2, ami hosszabbítást jelentett, lévén, hogy a Ligakupában nem számít az idegenben lőtt gól. A kedd esti Chelsea-Liverpool meccs rémlett fel a szurkolókba, és a kétszer 15 perces hosszabbítás, ami alighanem a Premier League iramához szokott Tottenham számára lett volna kedvező, de erre végül nem került sor, mert jött újra Eriksen, aki Harry Kane mesteri indítását juttatta a hazai kapuba, és csapatát a Ligakupa döntőjébe. A 2-2-es végeredmény összesítésben a Tottenham számára kedvezőbb, a londoniak 3-2-vel meneteltek a március 1-i döntőbe, ahol a város rivális Chelsea lesz az ellenfelük. Idén már két fantasztikus mérkőzésen vannak túl a felek, a Stamford Bridge forgatagábn a Chelsea diadalmaskodott 3-0-ra, míg a White Hart Lane közönsége előtt a Spurs nyert 5-3-ra. Kell- e ennél jobb párosítás jelenleg egy angol kupadöntőre?

Demmel László