Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ribéry és Rafinha nélkül kezdi meg a tavaszt a Bayern

Pénteken kezdetét veszi a Bundesliga 2014/2015-ös szezonjának tavaszi felvonása, amely igazi rangadóval indul, ugyanis a 2. helyezett VfL Wolfsburg az éllovas Bayern München csapatát látja vendégül. Azonban az őszi rekordbajnoknak további két kulcsemberét is nélkülöznie kell.

Ribéry és Rafinha nélkül kénytelen belevágni a tavaszi szezonba a Bayern (forrás: sportbild.bild.de)

A müncheniek oszlopos tagjai edzés során sérültek meg és várhatóan mindkettejüknek két hét kényszerpihenőre van szükségük. Ez azt jelenti, hogy a pénteki élvonalbeli tavaszi rajtról lemaradnak, emellett a következő körben sem játszhatnának, amikor a Schalke lesz Münchenben a Bayern ellenfele, ráadásul még a stuttgarti fellépés során, valamint a Hamburg elleni bajor fővárosban megrendezendő meccsen sem szerepelhetnének Ribéryék. Úgy fest, a február 17-én esedékes, az ukrán Shakhtar Donetsk elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán már pályára léphet a két – most még sérüléssel bajlódó – labdarúgó.

A francia labdarúgó jobb combjában szakadtak el az izmok, a brazil pedig a bal bokájában sérültek meg a szalagok. Rajtuk kívül Pep Guardiola kénytelen még nélkülözni – a novemberben bokatörést szenvedett –  Philipp Lahmot, valamint Javi Martínezt és Thiago Alcantarát is.

Nagy Dávid