Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Másodjára már nem tudott felállni a Rayo – videóval

Spanyolországban a Rayo-Depor mérkőzés volt a péntek esti program, ők adták meg az alaphangulatát a 21. fordulónak. Összecsapásuk ugyan nem volt az év meccse, de kellően szorosra sikerült.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A Rayo szeretne visszakapaszkodni a középmezőny elejébe, a Depor pedig szeretne jövőre is a La Ligában játszani. Ezek a célok a két csapat előtt, és ezúttal egymás ellen mutathatták meg mire képesek, a cél eléréséhez egymáson keresztül vezet az út. A mérkőzés villámrajtot hozott. Rögtön a 10. percben sikerült előnybe kerülnie a Deportivónak, amikor egy beívelt pontrúgást követően nem sikerült tisztázni, és végül a kapuban kötött ki a labda.

http://www.dailymotion.com/video/x2g0z8h_celso-borges-0-1-rayo-vallecano-deportivo-la-coruna-30-01-2015-hd_sport

Utoljára Borges ért hozzá, így az ő góljával vezettek a vendégek. Természetesen ez a találat nem maradt válasz nélkül. A Rayo gyorsan igyekezett válaszolni, ami sikerült is: Kakuta cselezett a baloldalon, majd beadta a labdát. Középen két ember várta, a védők viszont valószínűleg lesre játszhattak, mert ellenkező irányba mozogtak, el a kapu közeléből. A lestaktika ezúttal nem jött be, és végül a labdát megkapó Bueno simán értékesítette a ziccert.

http://www.dailymotion.com/video/x2g0zxv_alberto-bueno-1-1-rayo-vallecano-deportivo-la-coruna-30-01-2015-hd_sport

Ismét nyílt volt a meccs. A Rayonál volt többet a labda, de ez tőlük nem újdonság, rendszerint nem a labdabirtokláson bukják el pontjaikat. A Depor viszont nem játszott alárendelt szerepet. A középpályán sok labdát szerzett, és a helyzetek számát tekintve a hazai csapat előtt állt. A Rayo majdnem vezetéshez jutott Kakuta szabadrúgása után, de a partjelző emelte a zászlaját – a hazai szurkolók nem voltak boldogok. Az idő ugyan telt, de az események csak nem akartak jönni. A két csapat viaskodása kezdett szép lassan unalomba fulladni. Cavaleiro egy kapufával örvendeztette meg az övéit, de ez sem ért gólt.

http://www.dailymotion.com/video/x2g13m2_goal-penalty-borges-c-rayo-vallecano-1-2-dep-la-coruna-primera-division-30-01-2015_sport

A végére a mérkőzés kezdett a hőn áhított gólért folyó háborúvá alakulni. Ám ekkor érkezett a mindent eldöntő találat! A játékvezető büntetőt ítélt a Deportivónak, aminek gól lett a vége. Szerzője az első találat szerzője, vagyis Borges, aki védekező középpályásként vágott kettőt. A Rayónak 20 perce maradt az egyenlítésre.

Ennek érdekében minden követ megmozgatott a Rayo, de az nem úgy megy, hogy csak simán helyzetbe kerülnek és kész, hanem bizony a Deportivo komolyan vette a dolgát és védekezett legjobb tudása szerint. A Rayo nem is tudott kellő fölényt bemutatni. A ponthoz ez kevés, másodjára már nem tudtak felállni. Győzelmével a Depor megelőzte a Cordobát és már a 15., míg ellenfele tovább keresheti a formáját.

Rayo Vallecano – Deportivo La Coruna 1:2
G: Borges (10.), Bueno (22.),  (73. – büntető)

Baranyai Balázs