Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Nehezen nyert a Schalke; ötöt vágott a Mainz

Szombat délután folytatódott a német bajnokság 18.fordulója. Az immáron Matija Nastasic is soraiban tudó Schalke a Hannovert fogadta, a Mainz vendége pedig az újonc volt. 

kicker.de

kicker.de

Az újonnan szerződtetett szerb védő, Nastasic természetesen a kezdő csapatban kapott helyet a Hannover 96 elleni Bundesliga találkozón. Az első komoly helyzetre jó fél órán át várt a Veltins Arena közönsége, ekkor az osztrák Fuchs passzát Höger lőtte meg a tizenhatos vonaláról, ezzel vezetett a Schalke 04. A félidő végén még Kirchhof is veszélyeztetett, de Zieler bravúrosan hárított. A második félidő Joselu helyzetével kezdődött, majd Nastasic hálóba tartó fejesével folytatódott, de Zieler ismét nagyot védett. A végén Höger találata döntött, a Schalke ezzel a negyedik helyen található.

Remekül kezdte a tavaszi szezont a középmezőnyben fellelhető Mainz, az újonc Paderborn ellen egy ötöst gurítottak. A hatodik percben De Blasis átadását követően lőtte ki a jobb alsót a fiatal Malli. A játékrész végén a vendégektől Rupp puskázott el egy nagy lehetőséget. A második félidő úgy kezdődött, mint az első, ezúttal a szerepek megcserélődtek: Malli előkészítése után De Blasis köszönt be, majd ez a hetvenedik perc tájékán megismétlődött. A hajrában Allagui szabadrúgása és Geis büntetője is utat találtak a vendégek kapujába, így a Mainz a 11.-ik.

Bundesliga, 18.forduló, szombat: 

FC Schalke 04 – Hannover 96: 1-0
Gólszerző: Höger 32.
Kiállítva: Huntelaar 85. (Schalke)

1.FSV Mainz 05 – SC Paderborn 07: 5-0
Gólszerzők: Malli 5. De Blasis 46. 69. Allagui 83. Geis 87. (büntető)

Galeß