Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Felemás Debrecen, nyert a Fradi – eredmények

Szinte a teljes élvonalbeli mezőny pályán volt szombaton, így lassan átfogó képet kaphatunk, ki hogyan szerepelhet tavasszal.

Remek játékkal verte cseh ellenfelét a Fradi. - fotó: ftc.hu

Remek játékkal verte cseh ellenfelét a Fradi. – fotó: ftc.hu

A címvédő és a bajnokságban a dobogóra ácsingózó Debrecen duplázott, hiszen két találkozót is játszott szombaton. Előbb a nagy rivális Nyíregyházával mérkőzött meg Kondás Elemér csapata, majd a Mezőkövesdet látta vendégül a hajdúsági brigád.A nyírségi együttest kellő magabiztossággal verte meg a piros-fehér alakulat, hiszen míg Mátyus János egy kivétellel az összes újoncot pályára vezényelte, addig Kondás Elemér a megszokott csapatát küldte pályára. Ennek következtében eleinte kiegyenlített összecsapást játszottak a felek, hogy aztán szünet után beinduljon a Loki-henger. Ekkor már jobbára a Debrecen irányított, és az utolsó tíz percben majd’ két percenként esett gól. Sidibe triplázott, Kulcsár duplázott, de a fiatal Sós Bence sem maradt gól nélkül.

DVSC-Teva – Nyíregyháza 7-1 (1-0)
Debrecen: Verpecz – Lázár P., Mészáros N., Morozov, Korhut – Jovanovic, Szakály P., Bouadla, Sós B. (Balogh N.) – Sidibe, Kulcsár T.
Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Ivanovs, Törtei, Bosnjak (Darcimelija) – Kosztics (Abdouraman), Zofcák (Koller K.), Arziani (Rubus), Pekár – Pákolicz (Seydi), Halenár
g.: Kulcsár T. (40., 47.), Sós B. (50.), Sidibe (63., 83., 86.), Bouadla (89.) ill.: Koller K. (85., 11-esből)

Nem járt jól viszont a Mezőkövesddel a cívisvárosi egylet. A kövesdiek ugyanis már a szünetre eldöntötték a tesztmeccs sorsát. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a debreceni alapcsapatból mindössze Bódi és Tisza lépett pályára, valamint a friss szerzemény Wittrédi Dávid. Rajtuk kívül jobbára az NB III-as kerethez tartozók kaptak lehetőséget. A matyóföldi együttesben ellenben az összes téli szerzemény lehetőséget kapott, így Dvorschák Gábor, Gengeliczki Gergő, Medgyes Zoltán, Dombó Dávid és Lukács Raymond is pályára lépett.

DVSC-Teva – Mezőkövesd-Zsóry 1-4 (0-3)
Debrecen: Slakta – Kinyik, Szatmári Cs., Brkovics, Vadnai (Nagy Z.) – Bódi, Berdó, Wittrédi, Ferenczi J. – Tisza (Bereczki D.), Balogh N. (Varga K.)
Mezőkövesd: Dombó – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki (Izing), Engel (Búrány) – Hegedűs D., Szeles (Tajthy), Takács P., Molnár G. (Csirmaz) – Máté J. (Lukács R.), Baracskai (Medgyes)
g.: Ferenczi (66. – 11-esből), ill. Máté J. (13., 32.), Hegedűs D. (41.), Izing (57.)

Nem kellett csalódniuk a Ferencváros híveinek, ugyanis Thomas Doll együttese magabiztos sikert aratott a cseh élvonalban szereplő Bohemians Praha ellenében. Pedig nem úgy indult, hogy könnyed játszadozás lesz, lévén a csehek szerezték az első gólt, Mikus révén, majd szinte a középkezdésből Somalia növelte az előnyt, az első félóra végén viszont már a magyar együttes szerzett vezetést, miután Bödét a kapus buktatta, a megítélt tizenegyest Mateos váltotta gólra. Fordulás után tovább nyomott a Fradi, és Lamah révén növelte is előnyét, igaz kellett hozzá huszonöt perc, de aztán ismét a légiós villant. Egyéni alakítás után talált be a prágaiaknak, akik a végén még szépíteni tudtak. Ezzel a törökországi edzőtáborban is megszerezte első sikerét a zöld-fehér csapat.

Ferencváros – Bohemians 1905 4-2 (2-1)
Ferencváros: 1. félidő: Dibusz – Csilus Á., Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Haris – Somália, Hajnal, Kukuruzovic – Böde. 2. félidő: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Batik, Ramírez – Csukics, Busai – Lamah, Gera, Nagy Dániel – Lauth
Bohemians: Svenger – Pauschek, Smíd, Skerle, Sírl – Cicman, Jindrisek, Rada, Havel – Jarolím, Mikus
g.: Somalia (13.), Mateos (32., 11-esből), Lamah (70., 78.) ill.: Mikus (12.), Skerle (85.)

További eredmények:
Vasas – Paks 2-2 (0-1)
g.: Berecz (59.), Remili (70.) ill.: Báló (7., 11-esből), Könyves (85.)

Honvéd – Pápa 1-1 (1-1)
g.: Prosser (35.) ill.: Stieber A. (12.)

Puskás Akadémia – Siófok 3-0 (1-0)
g.: Tischler (25.), Lencse (68., 75.)

Cegléd – MTK 1-3 (0-1)
g.: Kovács D. (60.) ill.: Kanta J. (43., 11-esből), Hrepka (62., 80.)

Szigetszentmiklós – Újpest 1-1 (1-1)
g.: Szabó B. (29.) ill.: Nego (31.)

Kecskemét – Békéscsaba 0-1 (0-0)
g.: Király (55.)

Győr – Slovacko 1-0 (1-0)
g.: Priskin (19.)

Diósgyőr – Ajka 3-2 (3-1)
g.: Jánosa (23., öngól), Bognár I. (28.), Krstic (35.) ill.: Szabó Zs. (33.), Major (63.)

Gavalovits Sándor