Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Griezmann góljával és Mandzukic duplájával könnyed Atlético-siker

A spanyol élvonal 21. fordulójában a fővárosi Atlético az Eibar otthonába látogatott. A papírforma már az első félidőben beigazolódni látszott, hiszen a Matracosok 26 perc alatt eldöntötték a mérkőzést.

Eibar - Atlético

Az Atlético számára elég volt 26 perc ahhoz, hogy bebiztosítsák sikerüket (forrás: twitter.com/Atleti)

Eibar – Atlético Madrid 1-3 (0-3)
Helyszín: Estadio Municipal de Ipurúa, Eibar – 5.200 néző
Vezette: Pedro Pérez Montero
Gólszerzők: Griezmann (7′), Mandzukic (23′, 26′), Piovaccari (89′)
Sárga lap: Griezmann (18′), Piovaccari (24′), Garcia (27′), Niguez (63′)

Eibar: Irureta – Abraham, Anibarro, Navas, Castellano – Borja, Errasti (Lara 50′) – Berjon, Arruabarrena (Lekic 46′), Del Moral (Capa 46′) – Piovaccari

Atlético Madrid: Moya – Gamez, Gimenez, Godín, Siquera – Tiago, Niguez, Garcia (Suarez 55′), Griezmann (Jimenez 70′) – Koke (Cani 79′), Mandzukic

A mérkőzésre rettentően kellemetlen talajon került sor, fű ugyanis alig borította az Eibar pályáját, annál inkább ellepte a sár a felázott talajt. Nem kellett sokat várni arra, hogy az Atlético érvényesítse az erőkülönbséget, még ha az Eibar igazán jól is áll a bajnokságban. A vendég fővárosiak a 7. percben szerezték meg a vezetést, s a Matracosok góljának szerzője Griezmann volt Garcia passzát követően (0-1). A 23. percig különösebb történésre nem figyelhettünk fel, ám ekkor érkezett Mandzukic, aki kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A horvát támadó a kapu előteréből talált be, az első találat szerzőjének passzát követően (0-2). Úgy tűnt, futószalagon jönnek a gólok, hiszen 3 perccel később saját góljai számát duplázta meg Mandzukic, csapatát pedig háromgólos előnyhöz juttatta. A csatár ezúttal a kipattanóra csapott le és ismét jól sikerült a befejezése (0-3). Ezzel minden eddigi lövését gólra tudta váltani a Diego Simeone által irányított együttes, amely a hétközi Spanyol Kupa elődöntőjében a Barca elleni visszavágón elbúcsúzott attól a sorozattól. A hátralévő percekben is a vendégek domináltak, de igazán veszélyes helyzetbe nem tudtak kerülni, nem úgy mint az Eibar – Del Moral a kipattanót lőtte kapura, ám Moya nagyszerű mozdulatot bemutatva hárítani tudott. A vendégek viszont így is magabiztos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A második játékrész már nem kezdődött eszeveszett nagy iramban, ami a vendégek részéről teljesen érthető is volt. Teljes eseménytelenség uralkodott a félidő egészében, csak a cserék és a kiosztott sárga lapok számítottak a legizgalmasabb történéseknek, és valljuk be, ennél már csak jóval izgalmasabb dolgok történhetnének egy futballmeccsen. A vendégek ráültek az eredményre, a három pont már zsebben volt, és nem akarták kiengedni a kezükből az Atlético játékosai a győzelmet. A hazaiak már az 50. percre kihasználták összes cserelehetőségüket, de túl nagy lendületet ők sem hoztak a második félidőbe. Mégis, a 74. percben futballra emlékeztető momentumok történtek. Úgy tűnt Niguez megszerzi az Atlético 4. gólját – a labda a hálóban is volt, azonban a partjelző lest jelzett, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A következő percben ismét a vendégek veszélyeztettek, Mandzukic pedig mesterhármast szerezhetett volna, ám a szöglet után kapura fejelt labdája középre ment, így a játékszert begyűjtötte Irureta kapus. Amikor pedig már végképp úgy festett, hogy marad a 3-0-ás madridi siker, akkor érkezett a rendes játékidő utolsó előtti percében Piovaccari, aki egy jó beívelést követően a kapu közepébe fejelte a labdát, ezzel szépítve az eredményen (1-3). Ez azonban már a lényegen nem változtatott, tehát a vendég együttes magabiztos győzelmet aratott az Eibar otthonában. A meccsen csupán a labdabirtoklás volt kiegyenlített, a fővárosiak kezdeti lendülete megalapozta a sikerüket. A vendégek maradtak a harmadikok, ami már borítékolható volt a meccs előtt egy győzelem esetén, ám felérhet rájuk a Valencia, míg az Eibar is megtartja 8. helyét, viszont őket a mögöttük lévő Espanyol előzheti.

Nagy Dávid