Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hármat vert a Manchester United és már dobodós

Ha csak ideiglenesen is, de felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára a Manchester United azt követően, hogy hazai környezetben visszavágtak az újonc Leicesternek az őszi zakóért. A Stoke Walters triplájával győzött, míg a Sunderland kiesési rangadót nyert.

1979160_10152746453177746_5934527666329342463_o

Manchester United – Leicester City 3-1 (3-0)
G:
 Van Persie (27.), Falcao (32.), Morgan (44.-öngól) ill. Wasilewski (80.)

Visszavágott a Manchester United az őszi zakóért, avagy az Old Traffordon már nem ment az újoncnak. A hazaiak nagy nyomást helyeztek a vendégek kapujára, a védelem a 27. percig tartott ki, ekkor holland összjátékot követően rezgett a háló. Blind ugratta ki Robin van Persiet, a holland pedig közelről hét méterről kapásból lőtt Schwarzer kapujába. Az előnyt gyorsan megduplázta Van Gaal csapata, a 32. percben Falcao csapott le egy kipattanóra egy gyors kontratámadás végén. A félidő vége előtt aztán öngólt vétett a vendég csapat, egy rögzített szituációt Morgan csúsztatott a saját kapujába. A fordulást követően aztán letette a lantot a hazai csapat, nem volt gála játék, laza tötyögés jellemezte a játékukat, míg a Leicester hajtott a szépítésért, mely össze is jött a 8. percben, ám ez tényleg csak szépségtapasznak volt jó. Győzelmével a United ha ideiglenesen is de megelőzte a Southamptont, és harmadik, míg a leicester továbbra is sereghajtó.

Stoke City – Queens Park Rangers 3-1 (2-1)
G:
 Walters (21., 34., 90+2.) ill. Kranjcar 36.)

Tovább tart a Qeens Park Rangers hányattatása, Redknapp tanítványai a Stoke City otthonában szerepeltek le, váltak Walters áldozatává. Az ír gólfelelős a 21. percben kezdte meg a gólgyártást, Ireland osztogatását  követően, míg a 34. percben ugyan ez volt a forgatókönyv. A második hazai találatra azonnal válaszolt a QPR, Kranjcar szépített és tartotta meccsben a londoniakat. A három pont sorsa az utolsó pillanatokig nyitott volt, ám a hosszabbításban ismételten jött Wlaters, s belőtte harmadik találatát is, melynek következtében a Stoke begyűjtötte a három bajnoki pontot.

Sunderland – Burnley 2-0 (2-0)
G: 
Wickham (20.), Defoe (34.) ill. –

Nagyon fontos kiesési rangadót nyert a Sunderland, mely a Burnley ellenében tartotta otthon a három bajnoki pontot. Roppant kiegyenlített mérkőzést hozott a felek találkozása, ám a hazai együttes hamar nyomatékosította szándékát, a 20. percben Reveillere beadását követően Wickham bólintott a kapuba. Mint később kiderült a végeredményt Defoe alakította ki a 34. percben egy szélről beadott labdába csak a lábát kellett beletennie közvetlen közelről. Hiába próbálkozott a Burnley, az újonc nem tudott szépíteni. A hazaiak így négy pontra kerültek a kiesőzónától, míg a Burnley csupán egyre van.

Őszi Ádám