Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos! Cuadrado a Chelsea játékosa!

Péntek kora este pont került az egyik legrégebben húzódó átigazolási ügy végére. A kolumbiai válogatott Juan Cuadrado hosszas egyeztetések után elmondhatja magáról, hogy immár a világ egyik legerősebb, és leggazdagabb klubjának a játékosa.

Kép forrása: foci-live.hu  Minden oka megvan mosolyogni: Cuadrado, a Chelsea-é!

Kép forrása: foci-live.hu
Minden oka megvan mosolyogni: Cuadrado, a Chelsea-é!

Juan Cuadrado, a 2014-es nyári világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, ahol az olasz Fiorentina játékosaként igen kiváló formában futballozott, és a másik sztár, James Rodríguez mellett sikerült magára is ráirányítania a reflektorfényt. Már akkor hallani lehetett a szélső távozásáról, de hiába a Barcelona, és a Chelsea érdeklődése, Cuadrado maradt Firenzében, és megkezdte negyedik évét is az olasz bajnokságban. A kolumbiai megfordult a Lecce, és az Udinese csapataiban is mielőtt Vincenzo Montella firenzei fiaihoz aláírt volna, így nem voltak ismeretlenek senki előtt a képességei. De még így is meglepett sokakat, hogy micsoda fejlődésnek indult a “Repülő” keze alatt. Az addig 57 meccsen két gólt szerző szélső valósággal megtáltosodott, és a Fiorentina színeiben lejátszott 106 meccsen 26 gólt szerzett, és 21 gólpasszt is kiosztott a táraknak. Senki nem kérdőjelezte meg a helyét a csapatban, ugyanis lassan már az ő játékára épült a “Violák” stratégiája. Csak idő kérdése volt, hogy a vb után milyen gyorsan csapnak le rá az igazi nagy csapatok. És bár a Barcelona sokáig befutónak tűnt, a surranópályán hirtelen előretörő Chelsea kihasználta katalán riválisa hezitálását, és olyan ajánlatot tett, amit Montella szerint nem lehetett kihagyni:

“Ez egy visszautasíthatatlan ajánlat volt. Mint edző, nem örülök, hogy elviszik egy játékosomat, de józanul belegondolva Juan mégis csak jó helyre kerül, és mi sem járunk rosszul, sok pénzt kapunk érte. Cuadrado szeretett nálunk játszani, és mindig profin viselkedett, a Chelsea nagyon jól jár vele. Örülök, hogy Juan sorsa ilyen jól alakul!”

Ám az üzlet ez esetben nem csak egy játékost érint, ugyanis Cuadradóért cserébe még Mohamed Salah játékjogát is megkapja a Fiorentina, és a hírek szerint 30 millió euró is a firenzei számlán landol. Montella nem volt elégedetlen sem a pénzzel, sem a játékoscserével, amit alábbi szavai is alátámasztanak:

“Mohamed Salah egy kiváló játékos, ám még szoknia kell a mi stílusunkat. A svájci,és az angol bajnokság nagyon más, az olasz futball új embert igényel, de azon leszünk, hogy mihamarabb beépüljön a csapatba. Nem valószínű, hogy Salah miatt megváltoztatnánk a játékrendszerünket, ami ugyan Cuadradóra épült, de majd a mi dolgunk lesz beépíteni a csapatba. Nehéz lesz pótolnia Cuadradót, de hiszek benne, hogy a csapat ezt is megoldja.”

A hírek szerint a 30 millió euró átutalása után Mohamed Salah nem véglegesen, csak 18 hónapra kerül a Fiorentina csapatához, és a másfél év után opciós jogot kapnak az egyiptomi futballista megvásárlására. Juan Cuadrado már csak a szombati orvosi vizsgálaton bukhat el, de ezen a szinten ez már nem szokás, és amint azon is túl van, a Chelsea vezetőivel a piszkos anyagiakról tárgyalnak majd, aligha órákon át. Olyan jó fizetést, amit a Chelsea adhat, nem sok helyen tudnák biztosítani. És ha ezzel is megvannak a felek, akkor délutáni kiruccanásnak megteszi egy Chelsea-Manchester City bajnoki rangadó a Stamford Bridge közönsége előtt. Ahol talán be is mutathatják új szerzeményüket a londoniak a szurkolóknak. Ezután már a csapaton a sor, hogy bizonyítsa Cuadradónak: jó helyen jársz, Juan!

Demmel László