Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bilbao végül bedarálta a jól küzdő sereghajtót

Az Athletic Bilbao Aritz Aduriz duplájának köszönhetően nagy nehezen legyűrte a nagyon jól küzdő Levantét a La Liga 21. fordulójában.

Aduriz duplája három pontot ért (Fotó: itv.com)

Aduriz duplája három pontot ért (Fotó: itv.com)

Levante – Athletic Bilbao: 0-2 (0-0)
Gólszerző: Aduriz (49., 90.)

A találkozó elején a több topklubbal is szóba hozott Aymeric Laporte adta el a labdát, szerencséjére azonban Andoni Iraola résen volt, így megúszták a baszkok, majd negyed órához közeledve már Iker Muniain köszönhetett volna be, de a keresztlécet találta telibe az ifjú támadó. Nem sokkal később hazai részről José Luis Morales durrantott mellé, a 21. percben pedig Victor Camarasa távoli bombája szállt fölé. Fél órához közeledve már Gorka Iraizoz is megmutatta magát, Simao fejesét ütötte ki a rutinos hálóőr, zárásként pedig Morales mentett egyet, Muniain beadásánál tisztázott a szélső.

A fordulást követően igencsak felpörögtek az események, előbb Diego Marino mentett még pont a gólvonalon, majd a túloldalt Jordi Xumetra próbált eladni egy büntetőt, a 49. percben pedig már Aritz Aduriz köszönt be, fordulásból lőtte ki a bal alsót a rutinos támadó, 0-1. A vezetés után gyorsan dönthettek volna a baszkok, Muniain ellenben pontatlan volt, majd nem sokkal később Aduriznál is a célzással adódtak gondok.

Negyed órával a vége előtt aztán feléledtek a hazaiak is, előbb Victor Casadesús durrantott mellé, majd Iraizoznak kellett egy akción belül két bravúrt is bemutatnia. A legvégén Aduriz mindent eldöntött, kiváló labdát kapott a támadó, és nem is hibázott, szépen elemelte a játékszert Marino mellett, 0-2.

R@mbo