Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Werder nyerte az alsóházi rangadót

A német pontvadászat 18. fordulójának első vasárnapi meccsét Brémában rendezték meg, ahol a fővárosi Hertha vendégeskedett. Az alsóházi rangadón a Werder Bremen bizonyult jobbnak.

Így ünnepeltek a brémaiak Di Santo első gólját követően (forrás: kicker.de)

Werder Bremen – Hertha BSC 2-0 (1-0)
Helyszín: Weser-Stadion – 40.000 néző
Vezette: Dr. Felix Brych
Gólszerzők: Di Santo (43′, 69′)
Sárga lap: Selke (13′), Niemeyer (31′), Galvez (37′), Hegeler (39′), van den Bergh (48′), Sternberg (55′), Junuzovic (61′)

Werder Bremen: Wolf – Sternberg, Vestergaard, Galvez, Gebre Selassie – Junuzovic (Kroos 88′), Bargfrede, Oztunali (Fritz 66′) – Di Santo (Aycicek 78′), Selke

Hertha BSC: Kraft – Pekarik, Langkamp, Brooks, Schulz (van den Bergh 46′) – Niemeyer (N’Djeng 46′), Lustenberger – Hegeler, Ronny (Wagner 70′), Stocker – Schieber

A mérkőzést megelőzően a két csapat között csak 1 pont volt a különbség – a Werder a 16., a Hertha a 14. helyen állt, így bátran illethetjük az alsóházi rangadó jelzővel ezt a párosítást.
Jól kezdtek a hazaiak, hiszen a 6. percben, majd három minutum elteltével is közel jártak a brémaiak a gólszerzéshez. Előbb Vestergaard távoli bombaerős lökete szállt a kapu fölé. Eztán Sternberg a kapu előterében vette át jól a belőtt labdát, amit rá is tűzött a hátvéd, de Kraft bravúrral hárított. A továbbiakban is jöttek előre a Werder játékosai. A 22. minutumban az őszi szezonban és a korosztályos német válogatottban tudását megcsillogtató Davie Selke állt közel ahhoz, hogy betaláljon, ám a fiatal labdarúgó távoli próbálkozása jól tekeredett ugyan, de a berlini hálóőr ki tudta védeni. A továbbiakban nagyobb helyzet nélkül teltek el a percek, viszont a félidő hajrájára felpörögtek az események. Újabb távoli kísérlet következett, ami Bargfrede nevéhez fűződik, viszont a labda begyűjtése nem okozott gondot Kraftnak. De a 43. percben már Kraft sem segíthetett, megszületett a hazaiak vezető találata. Gebre Selassie passza után Di Santo lőtt óriási gólt. A vendégek kapusának nem volt esélye a védésre (1-0). Úgy tűnt, a Herthának még epizód szerep sem jut ezen a meccsen, de ebben a játékrészben semmiképpen sem. Erre azonban a fővárosiak a 45. minutumban rácáfoltak. Schulz nagyszerű labdát kapott a kapu előterében, viszont a befejezése pocsék volt, hiszen lövése jócskán kapu mellé ment. Akár döntetlennel is zárulhatott volna a félidő, de a berlini védő nem tudott élni ezzel az óriási lehetőséggel, így az első 45 perc során végig domináló Werder előnyével ért véget a félidő, amelyet mezőnyben is uralt a Bremen.

A fordulás után is folytatta a gólszerzésre irányuló kísérleteit az otthoni környezetben fellépő csapat. Az 53. percben Kraft mutatott be óriási mentést, amikor a tizenhatos előteréből Junuzovic lövése a léc alá tartott. Továbbra is jóval többet volt a brémaiaknál a játékszer, igyekeztek megtartani a labdát, és veszélyes támadásokat kialakítani. Mégis, hosszas percek teltek el komolyabb lehetőség nélkül. Ez az állítás az 53. és 69. perc között állta meg a helyét, hiszen 21 perccel a rendes játékidő vége előtt Di Santo briliáns mozdulatot bemutatva újra betalált. A 4 minutummal korábban beállt Fritz jó cserének bizonyult, hiszen az ő beíveléséből született a gólpasszt (2-0). Magabiztosan uralta a meccset a zöld mezes csapat, nem állt fenn annak a veszélye, hogy a berliniek visszajöjjenek a meccsbe. A második találat után nem hozott már izgalmakat az összecsapás a hajráig (88′), amikor Selke a büntetőterületen belül gyűjtötte be a labdát, amit kapura is lőtt. Kraft résen volt, s a középre tartó játékszert begyűjtötte. Több fontos eseményt már nem említhetünk meg, így az alsóházi rangadó győztese a Werder lett. Sikerükkel a 12. helyre léptek előre a brémaiak, míg a Berlin a 15. pozícióba került, a kiesőzóna közelébe sodródva.

Nagy Dávid