Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott, és lépéshátrányba került a Southampton! – eredmények, tabella!

Vasárnap estére már csak egy kérdés maradt nyitva a Premier League 23. fordulójából: a Southampton tudja-e tartani a lépést az ellenfeleivel, vagy a walesi Swansea kifog rajtuk?

Kép forrása: skysports.com  Shelvey góljával nyert a Swansea

Kép forrása: skysports.com
Shelvey góljával nyert a Swansea

Southampton-Swansea 0-1 (0-0)
Southampton, St.Mary’s Stadium, 30.943 néző. Vezette: Michael Oliver.
Southampton: Forster – Clyne, Fonte, Yoshida, Bertrand – Davies, Reed (Mane 63.) – Tadic, Ward-Prowse, Elia (Seager 90+2.) – Pellé.
Swansea: Fabiansi – Taylor, Williams, Fernandez, Naughton (Rangel 82.) – Fulton, Carroll – Dyer, Shelvey, Emnes (Barrow 16.) – Gomis.
Gólszerző: – ill. Shelvey (83.)
Sárga lap: Yoshida (64. ill. Taylor (44.)
Kiállítva: Bertrand (89.)

A vendég Swansea immáron hét éve nem tudta legyőzni a Southampton csapatát. A tabella negyedik helyén álló “Szentek” nem szándékoztak most megszakítani ezt a sorozatot, de a walesi “Hattyúk” azért megpróbálták. A hazaiak mint idén mindig, most is támadólag léptek fel, és hamar dűlőre akarták vinni a dolgot. Ám Ronald Koeman csapata ezen a napon nem volt úgy beélesítve, mint eddig bármikor az idényben, és a vendégcsapat védelmének nem okozott komoly gondot a támadások hatástalanítása. A kapu közelébe nem igen jutottak a csapatok, így a távoli próbálkozásk jelentettek csak veszélyt, minimálisan. Lassan teltek a percek, a frissen igazolt Elia jelentett csak felüdülést a hazai oldalon, ám egyedül ő sem tehetett semmit. Fordulás után sem változott semmi, mindöszse bátrabban nyílt ki a Swansea, de komoly támadásokat így sem tudtak vezetni. Jonjo Shelvey kapufája szinte a semmiből érkezett, és hozta a frászt a hazaiakra, de ezt még túlélték a Soton-hívek. Nem úgy a 83. percben, amikor is már nem volt ellenszer az egykori liverpooli kedvenc lövésére, és Shelvey góljával előnybe került a Swansea. Az utolsó tíz percben még három lehetőség is adódott a Southampton előtt, de nem tudták a vendég védelem megingásait kihasználni. Bertrand piros lapja után pedig biztossá vált, hogy a Southampton több mint egy hónapnyi veretlensége megszakad, és a dobogó negyedik fokára esnek vissza a “Szentek”.

A 23. forduló eredményei:

Hull City – Newcastle 0-3
Crystal Palace – Everton 0-1
Liverpool – West Ham 2-0
Manchester Utd. – Leicester 3-1
Stoke – QPR 3-1
Sunderland – Burnley 2-0
West Bromwich – Tottenham 0-3
Chelsea – Manchester City 1-1
Arsenal – Aston Villa 5-0
Southampton – Swansea 0-1

A tabella állása:

1. Chelsea 53 pont
2. Manchester City 48 pont
3.Manchester United 43 pont
4. Southampton 42 pont (37:17)
5. Arsenal 42 pont (44:25)
6. Tottenham 38 pont

18. Hull City 19 pont (20:33)
19. QPR 19 pont (24:42)
20. Leicester 17 pont

A góllövőlista élmezőnye:

1. Diego Costa (Chelsea) 17 gól
2. Sergio Agüero (Man. City) 14 gól
3. Austin (QPR) 13 gól
4. Alexis Sánchez (Arsenal) 12 gól
5. Kane (Tottenham) 10 gól

Demmel László