Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Parádés meccsen nyert a Barcelona! – videóval

A La Liga 21. fordulójának rangadóját rendezték vasárnap este a Camp Nouban. Két remek csapat, remek formában csapott össze, a pályán látottakra igazán nem lehetett panasz.

www.as.com

www.as.com

A házigazda FC Barcelona kezdőcsapatában csak egy meglepetés volt: Rafinha kapott helyet a középpályán, feladata a támadások szervezése volt Iniesta oldalán. Hamar kiderült hogy milyen lesz a játék képe. Már az első pillanattól fogva a Barca ragadta magához a kezdeményezést, és nem engedte át a labdát a Villarrealnak. Nagyon egységesnek tűntek a katalánok, beszorították saját tizenhatosán belülre ellenfelüket. Tíz perc elteltével Suarez veszélyeztetett, de Asenjo hatalmasat védett.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A Villarreal teljesen beszorult, a védők gyakran alig tudták követni ellenfelük passzait, viszont hatalmasat dolgoztak. Rengeteget mozogtak, és teljes erőből küzdöttek, ami a 0-0-s állás tartására volt elég. Csak nagyon ritkán jutottak át a Barca térfelére, akkor is nagyrészt Cheryshev adta az eszét a játéknak. A túloldalon új fegyverre leltek a hazaiak. Rafinha nem lógott ki a csapatból, sőt. Talán eddigi legjobb barcelonai játékát nyújtva a legjobbak közé tartozott.

kép: www.as.com

kép: www.as.com

Elől Neymar és Suarez adott munkát a védőknek, Messi szokás szerint kicsit hátrébb tolva szerepelt. Az oldalvonalak mellet a felfutó Dani Alves és Jordi Alba nagyon hasznos volt, a széleken komoly gondokat okoztak a sárga mezeseknek. És úgy egyáltalán. A Barcelona egyik legjobb teljesítményét nyújtotta idén, úgy tűnt, most mindenki ugyanazt akarja játszani.Jöttek is a helyzetek, de Suarez nagyon pontatlan volt. Asenjo bravúrjai tartották a lelket a vendég csapatban, egészen a 30. percig, amikor is egy kontrát indított a Villarreal, amit ugyan meg tudott fékezni a Barca védelme, de a labda maradt a sárgáknál. Szépen, türelmesen járatták a labdát, majd kissé szerencsés befejezéssel Cheryshev szerzett vezetést. Mario löketébe tette bele jó érzékkel a lábát, Bravo nem tudott hárítani.

http://www.dailymotion.com/video/x2g664n_denis-cheryshev-goal-barcelona-0-1-villarreal-la-liga-1-2-2015_sport

Az addig optimális tempóban játszó Barcelona kapkodni kezdett. A kezdeti döbbenet után ismét koncentráltak a katalánok, de néha túl nagy sebességgel próbáltak túljárni a védők eszén. A kevésbé precíz Barcelona növelte a Villarreal esélyeit, akik próbáltak stabilak maradni hátul. Óriási nyomás alatt játszottak egész félidőben, ami végül megbosszulta magát. Messi indult meg, majd a passz után Rafinha lőtt egy hatalmasat, amit Asenjo még bravúrral védett, de a kipattanóra érkező Neymar ellen nem volt ellenszer. Kiegyenlített tehát a Barcelona, még épp az első félidő vége előtt.

http://www.dailymotion.com/video/x2g674c_neymar-1-1-barcelona-villarreal-01-02-2015-hd_sport

A második félidő épp úgy kezdődött, mint az első. Ismét egyenlő volt a gólok elosztása, ami felbátorította az amúgy sem félénk gránátvörös-kékeket. Kezdetét vette a szokásos passzolgatás, a védelem boncolgatása, majd jött az újabb csavar. Pique hibázott nagyot hátul, és ezt kihasználva indult meg a volt barcelonai Giovanni Dos Santos, aki egészen a kapuig vitte a labdát, majd egy lövőcselt követően Viettóhoz passzolt, aki bevágta.

http://www.dailymotion.com/video/x2g68cp_luciano-vietto-1-2-barcelona-villarreal-01-02-2015-hd_sport

Ismét vezetett a Villarreal. Hamar jött a válasz. A barcelonai támadást sokan befejezhették volna, ám végül Rafinha tette ki a pontot. A remekül játszó középpályás egyenlített, de itt még nem volt vége. A következő percben már a Barcelona vezetett! Suarez kotorta oda a lbadát Messinek, aki a tizenhatoson kívülről parádés gólt rúgott. 3-2. Három perc alatt három gól, ez ám a termés!

http://www.dailymotion.com/video/x2g68lr_rafinha-2-2-barcelona-villarreal-01-02-2015-hd_sport

Először vezetett a Barcelona, ami új helyzetet eredményezett a mérkőzésen. A Villarrealnak kellett támadni az egyenlítéshez, de a labda a hazaiaknál volt. Cserékkel készült frissíteni csapatán a vendég mester, közben pedig közel járt a Barca a mindent eldöntő gólhoz. Neymar átpöckölte Asenjo feje fölött a labdát, majd megbotlott a kapusban. A játékvezető végül nem avatkozott közbe, nem győzte meg őt az ütközés után óriásit színészkedő Neymar haláltusája. Egyébként az eset erősen véleményes volt, simán be lehetett volna fújni egy büntetőt. Megérkeztek a helyzetek. Mindkét kapu előtt folyamatosan zajlottak az események, de a végső döntés csak nem akart megszületni.

http://www.dailymotion.com/video/x2g68wj_lionel-messi-goal-barcelona-3-vs-2-villarreal-01-02-2015_sport

A Villarreal kijjebb jött, és ez lehetőséget adott a Barcának a negyedik találat megszerzéséhez. Folyamatosan kontrázott a Barca, Messi, Suarez és Neymar is rohamoztak, de a védők hősiesen tették a dolgukat, és Asenjo is zseniális volt. Az utolsó negyed órában a Barcelona próbálta egy kicsit visszább venni a tempót, lassítani a játékot. A taktikusabb hozzáállás stabilabbá tette a katalánokat, a sárga tengeralattjáró pedig tanácstalan volt. Nem tudták féken tartani a három csatárt, és a mögöttük sziporkázó karmestereket.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

A hajrára már csak a szíve maradt a Villarrealnak, a meglepetések elfogytak. A kitűnően játszó Barcelona elvette előlük a meccs végét, ahol azért érződött a tudásbeli különbség. A Villarreal úgy a táv háromnegyedéig tudta tartani a ritmust, viszont a vezetőgólra már nem volt válasz. A katalánok kedvükre focizgattak a végén, de több gól már nem született. A Barcelona nagyon fontos három pontot gyűjt be a Villarreal ellen, akikkel a kupában ismét találkoznak majd.

Barcelona – Villarreal  3:2
G: Cheryshev (30.), Neymar (45.), Vietto (52.), Rafinha (54.), Messi (55.)

Baranyai Balázs