Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Özil vezérletével ötöt vágott az Arsenal

Nagy visszatérőkkel Özillel és Walcottal a kezdőben, ám Sanchez nélkül rohamozott az Arsenal, mely nagyon magabiztosan gyűjtötte be a három bajnoki pontot az Aston Villa ellenében. A mérkőzésbe csereként szállt be az Ágyúsok saját nevelésű csatára Akpom, a fiatal angolnak ez volt élete második Premier League meccse.

10923679_10152840574007713_9152052107656754287_o

Arsenal – Aston Villa 5-0 (1-0)
Helyszín: London, Emirates
Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: Giroud (8.), Özil (56.), Walcott (64.), Cazorla (75.-büntető), Bellerin (90+3.) ill. 
Sárga lap: – ill.  Clark (58.), Gil (68.)
Kiállítás: – ill. –

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Conquelin, Ramsey (Flamini 77.), Walcott (Rosicky 70.), Cazorla, Özil – Grioud (Akpom 71.). Vezetőedző: Arsene Wenger

Aston Villa: Guzan – Richardson, Clark, Okore, Hutton – C. Sanchez (Westwood 76.), Gil, Delph, Weimann (Sinclair 66.), Cleverley (Agbonlahor 66.) – Benteke. Vezetőedző: Paul Lambert

Sokkalta határozottabban kezdett a hazai csapat, előbb Ramsey eresztett el egy igen veszélyes löketet a 6. percben, majd két minutummal később Giroud kapott fantasztikus labdát Öziltől, mellyel gyalogolhatott a kapu felé, s bár a labda alá került, még is sikerült Guzan mellett a bal alsó sarokba löbbölni. A gyors gólt követően nem ült rá az eredményre Wenger csapata, rendre veszélyes és lendületes támadásokat vezettek, míg a Villa nem igazán tudott kibontakozni. A 18. percben egy szögletkombinációt követően Clark mentett nagyot a gólvonalon. A 27. percben aztán Cazorla lapos lövése a jobb oldali kapufán csattant, nem Guzanon múlott, hogy nem lett gól. Elcsordogált fél óra a meccsből, úgy, hogy Ospina akár a Blikket is kiolvashatta volna, ez pedig sokat elmond a vendégek játékáról. Benteke nagyon eltűnt a hazai védők gyűrűjébe, ahogyan némileg az iram is alább fagyott. A 40. percben aztán Giroud kapott az érzésből, előbb egy hatalmas könyököst orrnyeregre, majd egy medvepuszit combra. Ezt követően pedig kis híján a semmiből egyenlített a Villa, Weimann fejesénél azonban remekül avatkozott játékba Ospina.

A fordulást követően aztán egy gyenge Benteke kísérlettel villant a vendég csapat, s úgy tűnt átveszik a meccs irányítását, azonban az 56. percben Richardson eladott labdájával Özil lódulhatott meg a kapu felé, s csakúgy mint Giroud az első felvonásban ő sem hibázott. Ezt követően Walcott kapott egy hatalmasat, s csak Clark pontatlanságán múlott, hogy az angol újfent nem dőlt ki hosszú időre. A játékvezető sárgával díjazta a brutális belépőt, mely más színű lapot érdemelt volna. Az elegáns bosszú sokáig nem váratott magára, Walcott a 64. percben Cazorla átadását követően talált Guzan kapujába. Kínos vereség kezdett kibontakozni…! Pár minutummal később aztán egy rögzített szituációt követően Giroud csúsztatott a kapufára, a vas másodszor is a vendégekkel volt a mérkőzés folyamán. Élete második Premier League meccsébe érkezett meg Akpom a 71. percben, az Ágyúsok saját nevelésű játékosa, s pár percel beállását követően harciasságával büntetőt harcolt ki. A megítélt tizenegyest Cazorla lőtte a kapu közepe felé, Guzan ottmaradt, ám sikeresen bepaskolta a labdát, majd dühöngött egy sort a kapufán. A 86. percben Akpom fejelhetett, ám kísérlete gyenge volt. Az i-re a pontot Bellerin tette fel, a spanyol a hosszabbításban berámolta az Ágyúsok ötödik találatát is.

Győzelmével az Arsenal pontszámban beérte pontszámban a negyedik Southamptont, mely ezt követően lép majd csak pályára, míg a Villa három pontra van a kiesőzónától és 11 rúgott góljával magasan sereghajtó ezen mutatóban.

Őszi Ádám