Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vért izzadva győzött a Napoli, ötössel keserítették Eto’o-t – videóval

A Napoli végül Manolo Gabbiadini találatával tudta megverni a Chievót a két öngólt is hozó mérkőzésen, míg Samuel Eto’o számára rosszul sült el a bemutatkozás, a Torino egy ötössel küldte haza a Sampdoriát.

Fabio Quagliarella mesterhármassal "üdvözölte" Samuel Eto'o-t (Fotó: Tuttosport)

Fabio Quagliarella mesterhármassal “üdvözölte” Samuel Eto’o-t (Fotó: Tuttosport)

Chievo Verona – Napoli: 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Britos (25. – öngól) ill. Cesar (18. – öngól), Gabbiadini (62.)

A találkozó elején a hazaiak kapitánya, Sergio Pellissier volt elemében, de a kaput nem tudta bevenni a rutinos támadó, majd bő negyed óra után már rezdült a háló, Manolo Gabbiadini lépett ki ziccerben, a csatár kísérletét Albano Bizzarri még hárítani tudta, a játékszer azonban Bostjan Cesarra, a szlovén védőről pedig a kapuba pattant, 0-1.

A 25. percben azonban már ismét egyenlő volt az állás, ezúttal Rafael Cabral szerencsétlenkedett, a hálóőr Miguel Britosra ütötte a labdát, a bekk így végül egy öngólt könyvelhetett el, 1-1. A játékrész hátralévő részében a hazaiak irányítottak, Pellissier és Alberto Paloschi is próbálkozott becsülettel, de a kettős nem tudta bevenni Rafael hálóját.

A fordulás után Gabbiadini gyorsan kihagyott egy hatalmas helyzetet, a 62. percben ellenben a támadó már nem hibázott, fordulásból lőtte ki nagyon szépen a jobb alsó sarkot, 1-2. Negyed órával a vége előtt pedig minden eldőlhetett volna, Jonathan De Guzman azonban nagy gólt akart lőni, és ez lett a végzete a holland középpályásnak.

A legvégén Gonzalo Higuaín előtt adódott ajtó-ablak lehetőség, de sokat várt az argentin, Ervin Zukanovic így blokkolni tudott, de ez a lényegen már nem változtatott.

https://www.youtube.com/watch?v=lhJNh5iOgB4

Torino – Sampdoria: 5-1 (2-0)
Gólszerzők: Quagliarella (16., 29., 65.), Amauri (75.), Peres (90+3.) ill. Obiang (77.)

A genovaiaknál csereként bemutatkozott Samuel Eto’o, ettől több öröme azonban nem lehetett Sinisa Mihajlovicnak, lévén együttese hatalmas verésben részesült. Az első félidőben Fabio Quagliarella nyitotta meg negyed óra után a gólcsapot (1-0), majd a 29. percben büntetőből duplázni tudott a támadó, 2-0. A fordulás után már triplájának örülhetett a klasszis, ezúttal a bal felsőt lőtte ki, 3-0. Negyed órával a vége előtt jött az újabb pofon, ekkor Amauri is letette a névjegyét, 4-0. Nem sokkal később Pedro Obiang legalább a szépségtapaszt fel tudta rakni (41), de ebben sem lehetett túl nagy öröm, a vége előtt ugyanis még Bruno Peres is beköszönt, 51.

Atalanta – Cagliari: 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Biava (18.), Pinilla (90+4.) ill. Dessena (44.)

A kiesés ellen küzdő csapatok csatáján először a hazaiak örülhettek, Giuseppe Biava érkezett jól egy beadásra, és meg is szerezte a vezetést együttesének a veterán védő, 1-0. A fordulás előtt azonban jött az egyenlítés is a szárdoktól, Daniele Dessena jókor volt jó helyen, ezért pedig egy gól lett a jutalma, 1-1. A második félidőben a vendégek csak egy kapufáig jutottak, a hazaiak ellenben a legjobbkor, a hosszabbításban találtak be, ez pedig három pontot ért, Mauricio Pinilla szállította a győzelmet, 2-1.

R@mbo