Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Újpest-bukta Felcsúton, pápai remi, újvárosi vereség

Három mérkőzést játszottak szerda délután, melyek eredményben szorosan alakultak.

Forrás: pfla.hu

Forrás: pfla.hu

Puskás AFC – Újpest

Nem sokat hezitált a hazai együttes, hanem nekiesett a jól erősítő újpestieknek, és ennek a tizennegyedik percben Lencse László révén gól is lett a jutalma. A találaton kívül is több helyzetet alakított ki Benczés Miklós gárdája, elég csak Zsótér Donát, majd Kleinheisler László lövésére gondolni. Mindkétszer Balajcza bravúrjára volt szükség, hogy ne nőjjön a különbség. Fordulás után rákapcsoltak a lial-fehérek, de gólt nem tudtak szerezni, így bő három héttel a rajt előtt a Puskás Akadémia legyőzte a fővárosiakat.

Puskás AFC – Újpest 1-0 (1-0)
PAFC: Danilovics – Szélesi, Kelic, Tamás M., Spandler (Fabio, 74.) – Fiola – Kleinheisler, Polonkai, Zsótér – Lencse (Harsányi, 74.), Tischler
Újpest: Balajcza (Banai, 66.) – Nego (Vadász, 46.), Heris, Litauszki (Cvejba, 76.), Forró (Holdampf, 72.) – Vasziljevics, Nagy I. G. – Balogh B., Bardhi (Sztaniszavljevics, 63.), Suljic – Ojo (Perovics, 46.)
g.: Lencse (14., 11-esből)

Benczés Miklós: „Jó iramú mérkőzést játszottunk. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sokkal pontosabbak voltunk, mint az Újpest. Úgy gondolom, megérdemelten szereztünk vezetést. A második játékrészben a mérkőzés dinamikája nem változott, de mind a két csapatot a pontatlanság jellemezte.”

Nebojsa Vignjevic: „Kilencven percet kapott a csapat, hogy az új, kétcsatáros felállást és a finomításokat gyakoroljuk. Egyelőre nem azt kértem, hogy mindenféleképpen nyerjünk, (egyébként) természetesen a cél nem is lehet más, azonban most nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a taktikai és technikai részletekre odafigyeljünk. Nem játszottunk rosszul, azonban volt pár szituáció, amelynél igen könnyen eladtuk a labdát, és ebből helyzetbe került az ellenfél. Voltak rossz passzok, amelyeknek a kijavítására ezután még több hangsúlyt fektetünk. Tizenkét nap edzőtábor következik és négy igen kemény mérkőzés Törökországban. Úgy érzem, a csapat jó irányba halad, és bár Simon Krisztián eligazolt, mindig azzal a kerettel kell dolgozni, amely a rendelkezésre áll. Mi is ennek megfelelően gondolkozunk, s alakítjuk a stratégiát.”

Pápa – Sopron

A bennmaradásért küzdő Pápa az NB II-ben vitézkedő Sopron ellen lépet pályára. Lengyel Ferenc egy ismerős, és egy ismeretlen futballistát is megnézett, hiszen a korábban Debrecenben, Kispesten és Kecskeméten szereplő Yannick Mbengomo, valamint a brazil Wilson Pereira is kezdőként futott ki a gyepre. Nos, mindkét játékos meggyőzte a szakvezetést, ám mint azt Lengyel elmondta, Wilson Pereira hiába játszott jól és szerzett egy meg nem adott lesgólt, Sasa Popin miatt nem valószínű, hogy marad, míg a kamerunit tovább tesztelik.

„Pereira szép gólt fejelt, kár, hogy les volt. Ilyen típusú játékosunk Popin személyében már van, így nem érzem, hogy itt kellene tartanunk, Yannickot pedig tovább teszteljük.” – fogalmazott Lengyel Ferenc a két játékossal kapcsolatban. Majd a meccsről is beszél klubja honlapjának: „Brusztolós meccs volt. Azt tudni kell, hogy a Sopron két hét múlva már tétmérkőzést játszik, mi pedig a legkeményebb hetünknél tartunk. Elégedett voltam a hozzáállással, pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, ez korábban nem nagyon volt jellemző ránk. Viszont gólt sem sikerült szereznünk, ez mindenképpen kritika a csapatomra nézve.” Ugyanakkor előrelépés történt a Győrből érkező Stieber András és Vankó Imre esetében csak a papírmunka van hátra, ők ketten tehát nyugodtan tekinthetők a Lombard futballistáinak.

Lombard Pápa – SVSE-GySEV 0-0
Pápa: Szűcs (Horváth G.) – Jagodics B., Csizmadia, Gál, Juhász D. (Böröczky) – Stieber A. (Iványi), Pongrácz (Popin), Király (Vankó), Frizoni (Waltner) – Yannick (Eisenberger), Wilson Pereira (Illés)
Sopron: 1. félidő: Heinrich – Maráczi (Fazakas, 28.), Sifter, Jovatic, Nagy Z. – Pintér, Deme, Kapacina – Horváth P. Zamostny, Szabó L. 2. félidő: Halasi – Fazakas, Sifter, Baranyai, Nagy Z. – Horváth A., Szabó B., Kapacina – Horváth P. (Pető B., 65.), Zamostny, Kovács Á.
g.:

Dunaújváros – Baník Ostrava

Immár Törökországban készül a Dunaújváros a nem éppen sétagaloppnak ígérkező szezonra, ennek sikeres kivitelezésére erős ellenfelek ellen lépett pályára Dobos Barna együttese. Kiegyenlített első játékrész után előbb Kukec révén a csehek szereztek vezetést, amelyet nem sokkal később Papp Máté egalizált, hogy aztán Kasa kialakítsa a végeredményt. Ide kapcsolódó hír, hogy a piros-fehérek mindenben megegyeztek Hidvégi Sándorral, így már csak a papírmunka van hátra, mint ahogy a Pakstól távozó Eppel Mártonnal is tárgyalnak az újonc vezetői.

Dunaújváros PASE – Baník Ostrava 1-2 (0-0)
Dunaújváros: Nagy G. – Wolfe (Burucz, 80.), Farkas V. (Sárközi, 71.), Szekeres A., Hidvégi (Villám, 80.) – Lázár Zs. (Papp M., 50.), Nikházi (Sóron, 50.), Böőr (Thiago, 50.), Csehi T. – Orosz M. (Petneházi, 50.), Tóth T. (Godslove, 50.)
Baník: Srom – Sukup, Kasa, Honis, Helesic (Celba, 63.) – Jirásek, Matej, Misák (Zapata, 60.) – Sivric, Narh,Kukec
g.: Papp M. (67.) ill.: Kukec (64.), Kasa (79.)

Gavalovits Sándor