Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Fradi iksz Lendván, MTK-siker, Újpest vereség

A Szeged és az Astra kivételével valamennyi együttes pályán volt a Jet-Sol Liga csapataia közül szombaton, és változatosan alakult az eredménysor.

fotó: Facebook.com/Pomurje

Sokszor a Fradi-játékosok hátát nézték a szlovénok – fotó: Facebook.com/Pomurje

Kezdjük az Újpesttel, amely Marosvásárhelyen szerepel egy négycsapatos nemzetközi tornán. Oroszi Sándor tanítványai a pénteki döntetlen után a román bajnokságban listavezető Olimpia Cluj-zsal játszott szombaton, és szenvedett 6-0-ás vereséget. Érdemes azonban megjegyezni, hogy közel sem játszott teljes kerettel a lila-fehér együttes, hiszen Mátyás Noémi, Dohány Rita, Szennai Adrienn és Szabó Ilona sem volt bevethető. Utóbbi ráadásul műtét után lábadozik. A végig fölényben játszó román címvédő ellen ugyan helytálltak Olasz Lauráék, ám a kolozsváriak a megingásokat könyörtelenül kihasználták. A nap másik összecsapásán Csiszár Henrietta csapata, az ASA Targu Mures magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a Heniu Prundu Bargaului ellen.

olimpia-ute

Nem sok siker termett a román bajnok ellen az újpesti Hölgyeknek.

Újpest – Olimpia Cluj 0-6
Újpest: Bíró Barbara – Olasz Laura, Durkó Zita, Vass Noémi, Kiss Fanni – Ács Noémi, Nagy Barbara, Várkonyi Orsolya (Ferencz Noémi, 76.) – Kiss Kitti (Mogyorósi Zsuzsanna, 62.), Nagy Szabina (Popovics Dalma, 66.), Véglás Viktória

ASA Targu Mures – Heniu Prundu Bargaului 5-1

Az MTK a Doroggal játszott szombaton. Medgyes Péter tanítványai és Szabados György együttese is eléggé tartalékosan állt fel, ennek ellenére magabiztos, 6-0-ás sikert aratott a címvédő kék-fehér társaság. Ezen a találkozón mutatkozott be az Otelul Galatitól igazolt, háromszoros román válogatott Herczeg Andrea, aki a hírek szerint kifejezetten jól játszott.

MTK – Dorogi Diófa 6-0
MTK: Varga Luca (Káli Zsuzsanna) – Vesszős Mercédesz, Tell Zsófia, Szabó Zsuzsanna – Hummel-Smuczer-Angéla, Tóth Alexandra – Nagy Lilla, Herczeg Andrea, Nagy Alexandra, Diószegi Fanni – Kaján Zsanett
Csere: Csányi Diána, Fogl Katalin, Palkovics Nóra
Dorogi Diófa: Farkas Katalin – Tenczel Csilla, Tatai Krisztina, Tóth Barbara, Papp Petra – Sándor Zita, Gőbölös Gabriella, Pintér Violetta, Koch Fruzsina – Karina Andrusková, Nagy Ágnes
g.: Kaján Zs. (2.), Diószegi (11-esből), Fogl, Herczeg A., Nagy L.

Remek felmérő volt a Ferencvárosnak a lendvai mérkőzés, melyet a szlovén kirakatcsapat, a ZNK Pomurje Beltinci ellen játszottak a zöld-fehérek. Ha a kapu előtt higgadtabbak Dörnyei Balázs tanítványai, ki is üthették volna ellenfelüket, ám a feltételes mód nem játszik, így pedig mindössze két gólt sikerült szerezniük a fizikailag végig kimagasló magyar lányoknak. Összességében nem lehet panasz a zöld-fehérekre, akik ezúttal három kókai futballistával kiegészülve utaztak el a Pomurje ellen. A két magyar gólt Zágor Bernadett, és Krascsenics Petra szerezte, míg a szlovénok csak rögzített helyzetek után tudtak veszélyt teremteni, illetve két gólt elérni.

ZNK Pomurje Beltinci – Ferencváros 2-2
Ferencváros: Németh Júlia – Bokor Adrienn (Zoltán Bettina), Madarassy Kitti, Viczai Katalin, Marsi Krisztina (Zágoni Barbara) – Horváth Zsófia (Kocsán Petra), Horváth Boglárka, Jelena Csankovics – Krascsenics Petra, Zágor Bernadett, Szabó Viktória
g.: Zágor, Krascenics P.

Hűvös, fagyos időben fogadta a Femina a Vasas Kubala Akadémia U15-ös fiú együttesét. A 3*30 perces összecsapáson néhány helyzetet és egy kapufát leszámítva a piros-kékek uralták a játékot, az első harmadban 2-0-ra elhúztak, és bár a második harmad elején Bernhardt Barbara egy kipattanót értékesített, a Vasas ifjai a játékrész derekán visszaállították a kétgólos differenciát, majd a harmadik játékrészben a negyedik góljukat is megszerezték.

Femina – Vasas Kubala Akadémia U15 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
g: Bernhardt Barbara (32.)

A Szeged összecsapása a Pécsi MFC ellen lépett volna pályára, ám a baranyaiak a nagy hó miatt nem tudtak elindulni, így aztán a csongrádiak “csak” edzeni tudtak.

Gavalovits Sándor